Termékek Menü

A hematit jó tulajdonságai

A hematit, vagyis a vörösvasérc csodálatos éke lehet a kedvenc ékszerednek.

 

 

Érdemes is ilyet viselni, hiszen rengeteg pozitív hatása van testünkre és lelkünkre egyaránt. Érdekes dolog azzal foglalkozni, hogy miért jó kristályokat viselnünk, de nagyon sok helyről hallhattuk már, hogy egyszerűen jó hatással vannak ránk. 

A hematit másik neve a vérkő, hiszen a név a haima görög szóból ered, ami vért jelent. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon magas a vastartalma, így főleg azoknak ajánlják a viselését, akiknek valamilyen nehézségeik vagy problémáik vannak a vérükkel, esetleg a vérképződéssel. A nevét onnan kapta, hogy amikor az ékszerészek csiszolták, akkor látták, hogy pirossá válik a víz tőle – így kapta a vérkő, vagyis a hematit nevet. Érdekes, hogy onnan lehet felismerni a hamisítványt, hogy azt vonzza a mágnes, az eredetit nem. 

Ahogyan már említettük, fizikai síkon a vérképződésre van jó hatással, mindenféle vérhez kapcsolódó gyengeségen és betegségen képes segíteni, illetve méregtelenítéséhez is hatásos, sőt, a regeneráló képességének köszönhetően a betegségekből való kilábalást is segíti. A sebek gyógyulásában is részt vesz, javítja a menstruációt, fokozza a vitalitást, emellett pedig még számos jótékony hatása ismert. 

A hematit a fizikai síkon túl a lélekre is jó hatással van, ahogyan a vitalitás nő, úgy változik az életminőségünk is, dinamizálja az akaraterőt, ami sokszor, sokunkból hiányzik, de ahhoz is nagyon jó, hogy kellemesen pihenjünk, hiszen segíti az elalvást. Ez a kristály felébreszti bennünk az önállóságra való hajlamot, csökkenti a lelki görcsöket, ettől vidámabbnak, felszabadultabbnak érezzük magunkat. És még számos pozitív hatása ismert. 

Érdemes kissé kutakodni a kristályok világában, hiszen számos pozitív hatást ismerhetünk fel bennük, amelyek szervezetünket, testünket és lelkünket egyaránt megváltoztathatják, természetesen a mi akaratunkkal és hitünkkel együtt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog