Termékek Menü

Ásványgyöngy

Az ásványok világa összetett, különleges birodalom, melynek egy kisebb szegletébe nyertek betekintést ásványgyöngy kínálatunk által.

Rengeteg szakirodalom foglalkozik a díszítő kristályok különböző jótékony hatásával. Fontosnak tartjuk már itt megjegyezni, hogy bár nagy vonalakban mi is feltűntetjük minden darabnál az adott kő tulajdonságait olyan szakirodalmat felhasználva, mint például Judy Hall: Kristálybibliája, vagy az internetes lexikon - a Wikipédia, de az információkat a mi elképzelésünknek megfelelően, szűrten, a teljesség igénye nélkül jelentetjük meg.

Leírásaink elsősorban a kövek szépségét, ékszerként történő felhasználását szolgálják, és csak másodlagosan az adott ásványgyöngy jótékony, élettani hatásait.  Vásárlás előtt olvassátok el rövid, lényegre törő ismertetőinket, hogy végül a legmegfelelőbb ékszeralapanyagra essen a választásotok.

Az ásványgyöngy látható, és láthatatlan pozitívumairól

Az ásványgyöngy, mint ékszer alapanyag különleges, utánozhatatlan, s megismételhetetlen. Ezt a fajta exkluzivitást egyedi kisugárzásának köszönheti, mely olyan markáns mértékben meghatározza megjelenését. Mindegy, hogy milyen típus mellett teszed le a voksodat, az biztos, hogy hosszútávú elégedettségedet maximálisan garantálhatod. Több méret közül válogathatsz a 4 mm-es, 6 mm-es, 8 mm-es, és 10 mm-es variációk varázslatos sokszínűséget kínálnak, mind a kialakítás, mind a végső kivitelezés szempontjából. Több módon is válogathatsz a felkínálkozó lehetőségek közül. Az egyik út, hogy figyelmen kívül hagyod az ásványgyöngyökben rejtőző közismert előnyöket. Ezek azok a pozitívumok, melyek nem hagyják érintetlenül sem a fizikumot, sem a lelki területet. Olyan tulajdonságokról van szó, melyek serkentik az egészséges életvitelt a látható, és láthatatlan világban egyaránt. Azaz, ha hiszel a kövek gyógyhatásában, akkor megtapasztalhatod azok erejét. A fizikai betegségekhez konkrét típusok társíthatóak, hasonlóan a lelki nyavalyákhoz is. Utóbbiak azért nehezebb esetek, mert az emberek többségében képtelenek elismerni, ha szívük mélyén segítségre, tanácsra, útmutatásra szorulnak.

Így csak marad a látszólagos, fizikai vetület. A másik út ennél mondhatjuk, hogy egyszerűbb, hiszen csupán ízlésedre, véleményedre kell alapoznod. Azt az ásványt érdemes előnyben részesítened, amelyik kedves a szemednek, ami azonnal elvarázsol, és ami kisugárzásával szó szerint magához láncol. Bátran megfeledkezhetsz az egyéb jellemvonásokról. Ha téged ezek nem érdekelnek, vagy ha nem hiszel bennük eléggé, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha túllépsz ezen a részen, és pusztán szépségükért választod az egyes gyöngyöket.

Milyen ásványgyöngy illik hozzád?

Azt kiválasztani, hogy éppen hozzád milyen modell passzol, látatlanban szinte lehetetlen. Engedd meg magadnak, hogy egyedi elvárásaid, és egyéni elképzeléseid irányítsanak. Ez a két detektor ugyanis soha sem csal: hibátlanul megmutatja, hogy az ízlésed milyen irányba, mely modellek világába húz. Megtudhatod mik azok a színárnyalatok, vagy épp formák, amik neked valók, s lehet végül még a marokkövek is bekúsznak látókörödbe.

A rózsakvarc gyöngy a szerelem gyöngye

Nehéz elfogulatlanul beszélni a rózsakvarc gyöngyökről. A rózsakvarc egy ásvány, gyönyörű, halvány rózsaszínű kő. A szerelem, a szeretet és a szív kövének mondják, éppen ezért előszeretettel készítenek belőle különféle ajándéktárgyakat: nyakéket, kulcstartót, vagy éppen csak kődarab formában árulják, amolyan szerelmet hozó talizmánként. Különlegességének és szépségének köszönhetően gyöngy is készül belőle, hogy aztán azt tovább fűzve ékszerekké válhassanak, s így ékesítsék és gyógyítsák, valamint tartsák szeretetben viselőjüket. Mivel ma reneszánszát éli a kövekkel való harmonizálás, így még inkább kedveltek az ásványok, ásványgyöngyök, így a rózsakvarc gyöngy is. A féldrágakövek hatással vannak a testünkre, lelkünkre, szellemiségünkre, vagyis a lényünk egészére.

Támogatja a hűségre, szeretetre való hajlamunkat,erősíti a szépérzetünket. Növeli az empátiás készségünket, hajlamosít a romantikára, érzékenységre. Védi a szívünket, egyensúlyban tartja a szívritmust. Segíti a partnerkapcsoltunkat, a harmonikus párkapcsolatot. A rózsakvarc az egyik legkedveltebb ásványunk, szépsége mellett az egészségre gyakorolt hatását is széles körben elismerik. Az ebből készült ékszerek javítják a keringést, erősítik a vér áramlását a szervezetünkben, így arcunk is rózsás lesz tőle, akárcsak a rózsakvarc gyöngy halovány rózsa színe. Szolid szépsége okán a rózsakvarc gyöngy méltán népszerű a gyöngyfűzők, kézimunkázók körében, bármit készítünk belőle, az biztos siker, és nemes ajándék. Ha ügyesen harmonizáljuk a ruhatárunkkal, akkor rendkívül elegáns, finom, igazán nőies viseletet mondhatunk magunkénak.