Termékek Menü

Kiemelt gyöngy típusaink

Mindannyian ismerjük azt a mondást, amely szerint a gyémántok a nők legjobb barátai. De biztos, hogy a mai, modern korra is érvényes ez az évtizedekkel ezelőtt megfogalmazott bölcsesség?

Nem jelent problémát, ha olyan gyöngyöket szeretnél vásárolni, amelyeknek kiváló a minőségük. A cseh üveggyöngy jó választás lehet ebből a szemontból, hiszen a kelet-európai országban évszázados múltra tekint vissza a gyártás.

TEKLA gyöngyeink két változatban találhatók meg kínálatunkban üveg vagy műanyag alapanyaggal.

A gyöngyök felületi kezelése megegyezik mindkét alap esetében, ami egy speciális technológiával készül, "hal ezüst" hozzáadásával, ennek köszönhetően a TEKLA mázzal klasszikus igazgyöngy imitációjú gyöngyszemeket kapunk.

A kásagyöngyök kategóriában alapvetően három típust különböztethetünk meg a távol keletről származó gyöngyöket illetve a cseh és a japán kásagyöngyöket. A három típus között a számottevő különbség a gyöngyök kivitelezésében rejlik. 
Míg a távol keleti területről származó gyöngyszemek formája nem egységes, addig a japán és a cseh cégek által gyártott üveggyöngyök miden darabja teljesen azonos méretű és formájú.

Az egyik legnépszerűbb gyöngytípusunk a csiszolt üveggyöngyök.

Üveg alapanyag, minőségi csiszolás, jól képzett furat és változatos, széles színvilág jellemzi a gyöngyszemeket.
A csiszolási technika minősége az ismert ausztriai Swarovski kristályéval vetekszik. Minden gyöngyszembe szabályos éleket csiszolnak, ezek adják a gyöngyök különböző mértani formáit, csillogását.

A már a 16. században is használt roppantott technológiával készült üveggyöngyök minden darabja egyedi, különleges.
Ezt a módszert először a velencei üvegművesek kezdték el alkalmazni, Az üveget forró vízbe helyezték, így az megrepedezett. Ezt követően újra felmelegítették és a kívánt formára alakították, így a repedések bezáródtak és az üveg felülete sima lett. 

A különleges technológiának köszönhetően a roppantott üveggyöngyök között nincs két egyforma gyöngyszem.

A SHAMBALLA gyöngyökből készült ékszerek ma trendi, igazán csajos kiegészítői mindennapjaidnak.

A gyöngyszemek készítése során a lágy polimer gyurma alapanyagokat apró üveg kristályokkal borítják be, amelyek szépen beleülve a gyurmákba, kialakítják kis foglalataikat és véglegesen bele kötnek a gyöngyszemekbe.  
Nevüket a legenda szerint egy különleges városról kapták, melynek varázslatos pompáját tükrözik ezek az egyedi gyöngyszemek.