Termékek Menü

Ékszer alkatrészek

Ékszer alkatrészeink között gyakorlatilag mindent megtalálsz, amire ékszerkészítés, gyöngyfűzés közben szükséged lehet. Számtalan alapanyagból válogathatsz a szerelőpálcáktól kezdve, a különböző alapokon át, egészen a legapróbb gyöngykupakokig.

A legtöbb kategóriában kedvező csomag ajánlatokat találsz a kisebb kiszereléstől a nagyobbig! Ha nem találtál az igényeidnek megfelelő alkatrészt, írj nekünk, és megpróbáljuk beszerezni! 

FONTOS! A terméknevekben szereplő ezüst, arany, bronz. antik ezüst kifejezések minden esetben a termékek színére utalnak, nem az anyagára. Az alapanyag információt a termékoldalakon a jellemzők és a paraméterek között is megtaláljátok!

Ékszeralkatrészek mustrája

Az ékszeralkatrészek főszerepet játszanak a kézműves ékkészítésben. Nem mindegy pontosan milyen tulajdonságokkal megáldott típusokat preferálsz, ahogy az sem mellékes, hogy az egyes alkotóelemek hogyan idomulnak egymáshoz. A legnagyobb harmónia úgy teremthető meg, ha a legapróbb részletekre odafigyelsz. Ez nagy munka, s kellően időigényes, ez tény, de megéri rááldozni az erődet, energiádat, mert látványos mértékben térülhet meg erőfeszítésed. Alapvetően mindegy, hogy magadnak remekelsz ékeket, vagy ajándékba szánod őket, a tökéletes kivitelezésnek mindig első helyen kell szerepelnie az elvárásaid listáján. A minőség nem szenvedhet csorbát, s különösen nem azon az áron, hogy inkább a mennyiségre koncentrálsz. Mitől válik tartóssá az ékszered? Ha az elkészítését követően hosszútávon biztosít elégedett használatot viselőjének. A stramm, strapabíró kialakítás önmagában nem elegendő. Szükséges, hogy a felhasznált anyagok, kiegészítők –a legapróbb gyöngykupakokig nagyfokú megbízhatóságot képviseljenek. Ha ugyanis a legkisebb mozaikok is már stabilan a helyükre kerülnek, akkor a végső kép is kifogástalan lesz.

A szerelőpálcák, vagy éppen az alapok rengeteget segíthetnek abban, hogy munkád élvezetessége mellett gördülékenyen menjen, minél szebb, szemre valóbb végeredmény produkálásával. Melyek a leginkább nélkülözhetetlen ékszeralkatrészek? A fenti kérdésre nehéz egyetemes választ adni, mert ilyen talán nem is létezik. Mindenkinek más az ízlése, éppen ezért más a prioritási sorrendje. Akad, aki charmok, medálok nélkül bele sem kezd a munkába, míg megint más a legkisebb elemekre: kupakokra, láncokra, kapcsokra helyezi a hangsúlyt. A karkötő, fülbevaló, vagy éppen gyűrű alap egyaránt népszerű ékszeralkatrész. A helyes felelet tehát az lehetne, hogy az a leginkább nélkülözhetetlen, ami számodra kihagyhatatlan, ami a te ízlésed, vagy épp személyiséged szempontjából elsőbbséget élvez. Vagy éppen az, ami aktuális ötletednek alapjául szolgálhat. Ha pont fülbevalót kívánsz készíteni, akkor a kapcsok, és különböző alapok segítségét érdemes szólítanod. Ám, ha a gyűrűk körül forog a gondolatod, akkor azok díszítésén, szépítgetésén, és megalkotásán kell ügyködnöd, amihez a feladathoz szabott anyagokat érdemes beszerezned.