Termékek Menü

Lili - DCGC - fókuszban az újrahasznosítás

Gondoltunk egy nagyot, hiszen EGYÜTT minden KÖNNYEBB, így útjára indítottunk egy közös programot a legkreatívabb alkotóinkkal. A programba különböző játékainkon, pályázatainkon vagy személyes felkéréseinken keresztül kerültek be az ékszerkészítők. A jövőben is hasonló módon tudtok a projekthez csatlakozni, amiről mindig értesítünk benneteket.

Fogadjátok őket szeretettel és látogassatok el az oldalukra, higgyétek el ÉRDEMES!

Sok szeretettel szeretnénk bemutatni nektek a 2021-es ÉV karkötője pályáztunk nyertesét Wolf Lilit. Lili munkáival a mostani pályázat során ismerkedtünk meg közelebbről. Amikor megláttuk a pályázati anyagát, tudtuk, éreztük, hogy valami érdekes, különleges alkotóra bukkantunk. Amikor a pályázat mellé írt bemutatkozó szöveg sorait olvasgattuk, akkor ez az érzés még erősebbé vált, ahogy pedig átkattintottunk a saját oldalaira, végképp megerősítést nyert, hogy egy igazán egyedi művésszel hozott minket össze a sors. Letisztult, egyedi makramé kiegészítői mellett, fantasztikus volt látni, hogy milyen csodák születtek meg a kezei között egy-egy újrahasznosítható alapanyagból. Véleményem szerint újra értékessé tenni a "szemetet" ma az egyik legnagyobb feladatunk.   

 Fogadjátok szeretettel Lili történetét...

Wolf Lili vagyok és a párommal közös vállalkozásunk a DCGC (avagy a Dány City Gangster Crew). Én ékszereket és falidíszeket készítek, Philippe pedig most végzett asztalosként, úgyhogy valószínűleg még idén fa lakberendezési termékekkel bővül majd a kínálatunk.
A DCGC története 2016-ban kezdődött, amikor elköltöztünk a fővárosból Dányba és egy régi parasztház vályogfalai és gyümölcsöskertje lett az új otthonunk.  2016 őszén, nem csak mi örültünk a nagy térnek, velünk érkezett Timur, a macska, és Fruzsi, a bull terrier is. A másik kutyát, Alizt pedig már Dányban találtuk a határban, vele lett teljes a crew. Mivel mindhárman részt vesznek az összes létező tevékenységben, termékeink elkészültét is aktívan kísérik figyelemmel, így adta magát, hogy ők kerüljenek a logora.


Ami engem illet, én ékszereket kb 7-8 éve kezdtem csinálni, főleg fülbevalókat, sokáig leginkább a saját szórakoztatásomra. Eleinte PET palackból és egyéb műanyag flakonból készítettem az ékszereket, ezek mellett kezdtem kb 3 éve makramé fülbevalókat csomózni. A karkötők azonban még várattak magukra egy ideig, az első olyan darab, amit szívesen meg is mutattam másnak körülbelül 1 évvel ezelőtt készült. És ha már karkötő, akkor előnyben részesítem a szélesebb darabokat, és kifejezetten szeretem a geometrikus alakzatokat.
Ami az alapanyagokat illeti gyakorlatilag kizárólag a ti viaszolt fonalaitokból dolgozom, ha makramé ékszerekről van szó, mert jó minőségűek, itthon olcsóbban ilyen fonalat nem találtam, illetve azon túl, hogy mindig szuper gyorsan megérkezett a tőletek rendelt termék, nagyon segítőkészek is voltatok minden felmerülő problémánál/ kérdésnél.
Még annyit tennék hozzá, hogy nem csak ékszert, de életfa falidíszt is készítek a nálatok beszerzett viaszolt fonalakból, ami egyébként a legkelendőbb alkotásom.
A makramé kiegészítők mellett a PET palack és egyéb újrahasznosított műanyag ékszerek iránti vonzalom is megmaradt, illetve most már műanyag zacskókból is készítek kiegészítőket, ezen kívül pedig vastagabb pamut fonalból makramé falidíszeket és virágtartókat is csinálok.
Egyébként minden darabot, legyen szó ékszerről vagy lakberendezési tárgyról rendelésre készítek, és szívesen ötletelek előtte a vevőinkkel, így sok esetben teljesen egyedi darabok születhetnek egy-egy megrendelés alkalmával.

A DCGC egyelőre inkább hobbi még és azt hiszem a pontos arculat (anyagok/ termékek) is alakul még, de a cél az, hogy hosszú távon ebből próbáljuk fenntartani magunkat.

Lili izgalmas világába az alábbi linkekre kattintva tekinthettek be:

http://dcgc.hu/

https://www.facebook.com/dcgc2018

Tartalomhoz tartozó címkék: együtt könnyebb program