Termékek Menü

Paracord zsinórok, csattok, karabínerek

Fiúk, férfiak figyelem, íme egy ékszer alapanyag, ami elsősorban nektek szól. Ma már a ti megjelenésetek is elképzelhetetlen egy-egy trendi, karakteres kiegészítő nélkül. Hallottatok már a PARACORD karkötőkről? Az elmúlt egy évben jött be a divatba a fonott karkötők ezen vastag, robosztus, férfiasabb változata.

A PARACORD elnevezés az angol parachute cord kifejezésből származik, vagyis nemes egyszerűséggel ejtőernyős zsinórból fonják ezeket a kiegészítőket. Ebből kifolyólag bátran állíthatjuk, hogy az elkészült darabok elnyűhetetlenek, strapabíróak lesznek. Persze a naturális, férfias színek mellett megtalálhatóak a nőiesebb árnyalatok is, mert tudjuk, a nőket bármilyen ékszer csak még szebbé teszi wink.

A zsinórokon kívül szükséged lehet még megfelelő csatokra, karabinerekre, természetesen attól függően, hogy a méret állító, csúszó részt miből szeretnéd elkészíteni, magából a zsinórból vagy feldobod egyéb alkatrészekkel.

A paracord jobb, mint a kötél, mivel könnyebb, erősebb, és a nyúlása sem számottevő. Ezen pozitív jellemvonásainak köszönheti népszerűségét a katonaság berkeiben, ahonnan egyébként az elnevezése is származik: „parachute cord”. A belőle készült karkötők óriási rajongótáborra tettek szert, ezért nem véletlen, hogy készletünkben találkozhatsz vele. Mutatós, tartós, ráadásul több funkciós ékszert alkothatsz a segítségével. A modern Robinsonok nem nélkülözhetik túlélő szettjükből. Ha szeretsz kalandozni, ha mindened a természet, a kirándulás, túrázás, akkor a lehető legjobb, amit tehetsz, ha olyan ékszert preferálsz, ami egyik pillanatban, mint esztétikus kiegészítő díszeleg a csuklódon, míg a másik percben, ha a szükség úgy kívánja életmentő társaddá avanzsál. Kötélként számos helyzetben megállja a helyét, ráadásul rögzítésre, stabilizálásra is tökéletes. Az előnyöket napestig sorolhatnánk, ám ezek a pozitívumok kellő publicitást kaptak az elmúlt években, évtizedekben. Jelenlegi cikkünkben éppen emiatt néhány, keveset emlegetett, ám annál praktikusabb felhasználási területet emelünk ki Neked, hogy lásd: egy paracord ékszerrel valódi többfunkciós eszközzel gazdagíthatod életedet.

Fogselyem? Igen! Furcsán hangozhat, de igaz. Nyilván a kötél maga alap esetben túlságosan vastag ehhez a tevékenységhez (kivéve nagy fogközök esetén), de ha szétbontod ékedet, akkor a belső öt szál maximálisan alkalmas a kényes területek kezelésére. Óvd meg fogaidat a szuvasodástól, és az ínyedet a lerakódott étel generálta gyulladástól! Jártál már úgy, hogy egy csodálatos nyári nap végén a gyűrűdet egyszerűen nem tudtad leszedni az ujjadról? Ez normális jelenség, hiszen a hőváltozás hatására megdagadnak a végtagjaid. Ám nem minden esetben állhat a rendelkezésedre szappanos víz, hogy orvosolhasd ezt a problémát. Akkor mi tévő legyél? A vékony szálak itt is a segítségedre siethetnek. Paracord nélkül nem élet az élet! Amikor járod az erdőt, vagy a hegyekben túrázol megannyi váratlan szituációval találkozhatsz. Medvével szemben ugyan nem véd meg a karkötőd, de baleset esetén remek sínt eszkábálhatsz a közreműködésével, némi faanyag hozzájárulásával, de akár hordágyat is készíthetsz, ha arra van szükséged.