Termékek Menü

Üvegcse fülbevaló – akár esküvői köszönőajándéknak a női vendégeknek

Egy nagyon egyszerű, de mégis különleges és egyedi ékszert mutatunk most be nektek. Ezekből a kis üvegcsékből számtalan ötletes és kreatív ékszer, kiegészítő készíthető. Az, hogy mit töltesz a kis fiolákba, csak rajtad múlik.

Íme néhány ötlet:): gyöngyszemek (FONTOS! 6 mm-nél nagyobb méretű gyöngyök nem férnek be az üvegcse nyílásán), kásagyöngy, dekor homok stb.

Én egy dekoratív fülbevalót alkottam...

 

1. lépés:

Itt láthatjátok, hogy pontosan milyen ékszer alapanyagokkal dolgoztam: 1 pár fülbevaló akasztó, 2 db üvegcse parafa dugóval, 2 db talpas szerelőpálca, 16 db (vagyis 8-8) sapphire fánk alakú csiszolt üveggyöngy 4x6 mm-es méretben

 

2. lépés:

A munka lényegi része ennél a fülbevalónál az akasztó ráapplikálása a parafa dugóra. Ehhez a talpas szerelőpálcát átszúrtam, úgy hogy a talp rész a dugó aljára kerüljön. Majd a másik oldalon egy hurkot kell készíteni a pálcából.

 

3. lépés:

Az elkészült hurokba kell belefűzni a fülbevaló akasztót, úgy hogy a hurkot egy kicsit megnyitod és egy fogó segítségével behelyezed az akasztót, majd zárod a hurkot.

 

4. lépés:

A legélvezetesebb rész, amikor megtöltöd az üvegcsét az általad kiválasztott anyaggal, esetünkben a sapphire fánk alakú csiszolt üveggyöngyökkel

 

5. lépés:

Nincs más hátra, mint a parafa dugókat alaposan belenyomni az üvegcsékbe, hogy még véletlenül se pottyanjanak ki a füledből.

Próbáld ki! Könnyű, gyors és nagyon egyedivé, személyre szólóvá varázsolhatod…

Tartalomhoz tartozó címkék: gyöngyfűzési ötletek