Termékek Menü

Rózsakvarc – a SZERETET szolgálatában

A rózsakvarc a feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve.

A Mediterráneumban az ókor óta ismerik és a szerelem, illetve a szív kövének tartják. Képzeld el, annak idején a görögök és a rómaiak úgy gondolták, hogy Ámor és Erósz küldték a rózsakvarcot a Földre az emberiségnek ajándék gyanánt a kibékülés őserejével feltöltve.

A rózsakvarc gyöngy, a rózsaszín legkülönfélébb árnyalataiban pompázó ásvány, amely áttetsző, gyakran egyenletes színeloszlásban fordul elő, de Dél-Afrikában teljesen áttetsző változata is előfordul.

Nem jól kristályosodik, nagyon kemény ásvány, nem hasad, ezzel szemben nagyon könnyen törik, éppen ezért megmunkálása is rendkívüli odafigyelést, óvatosságot igényel. Lelőhelye Madagaszkár, Brazília, Egyesült Államok illetve a fentebb említett Dél-Afrika. A rózsakvarc gyöngy napjainkban rendkívül kedvelt ásvány.

A rózsakvarc a szeretet, az összetartozás köve. Testi-lelki értelemben segíthet abban, hogy az érzéseket egyrészt ki tudd fejezni, másrészt be tudd fogadni. Mindkét terület nagyon lényeges, mivel így teremthető harmónia az életedben. Legfontosabb pedig, hogy megszeressük önmagunkat, megbocsássunk magunknak és elfogadjuk magunkat úgy, ahogy vagyunk, így életre hívva önbizalmunkat, önértékelésünket.

A szerelem kövének is tartják, így ha szeretnénk bevonni a szerelmet életünkbe, bátran viseljünk ebből a csodaszép ásványból készített ékszereket. Fennálló kapcsolatokban visszaállíthatja a bizalmat és a harmóniát.

Tudtátok, hogy 2018 a Vénusz éve is? Hozzáértő asztrológusok szerint mindenki sorsának megfelelő szinten fog találkozni a harmónia, a szeretet és a szerelem erejével ebben az évben. Így a rózsakvarc idén talán még nagyobb segítségünkre lehet a fejlődésben.

Ne menjünk el amellett sem, hogy mely jegy szülötteivel harmonizál igazán a rózsakvarc. A bika, a rák és a mérleg jegyűek kedvelt ásványa.

Gyógyhatásaként a hivatalos szakirodalom szerint erősíti a szív- és érrendszer működését, s oldja a benned felgyülemlett, lerakódott feszültséget. Mivel a rózsakvarc az elfogadás köve is, így némi türelmet, empátiát, és toleranciát is várhatsz tőlük, viselésük közben. Úgy tartják, hogy fokozza a termékenységet is.

Megoldani persze nem fogják a problémáidat, de kellő nyitottsággal könnyedén ráhangolódhatsz a kövekben rejlő titokra, az erőre, mely olyan különlegessé, annyira megismételhetetlenné, és varázslatossá teszi őket.

Nagyon szeretjük mi is ezt az ásványt, mi sem mutatja jobban, hogy az egyik legkeresettebb kövünk, amelyet teljes méret szortimentben tartunk, a 4 mm-től egészen a 10 mm-es méretig.

Bátran választhatod pusztán az esztétikus pozitívumaiért, a szépségéért, a rózsás kisugárzásáért, a kvarcos ragyogásáért. Ha ezekre alapozol csodálatos, szemkápráztató, igazán női darabokat alkothatsz.

Ha pedig mégis figyelembe veszed az ásványhoz társított tulajdonságokat is, akkor nem csak testi értelemben csempészhetsz hétköznapjaidba fényes varázslatot, hanem a lelked színterét is pillanatok alatt bevilágíthatod.

Fontos, hogy most is több forrást, szakirodalmat használtam fel az anyagokhoz. Íme…Judy Hall: Kristálybiblia, wikipédia, www.boldognapot.hu stb.