Termékek Menü

​Paracord zsinórral az egészségért

A paracord zsinór felhasználási területei teljesen különbözőek. A kézimunkázók, a „Robinsonok”,  a katonák, de még az egészségügyben jártasak is szívesen alkalmazzák, mert sokoldalúsága miatt rengeteg problémára nyújt tökéletes megoldást.

A katonaságban a paracord zsinór gyakorlatilag hozzá tartozott a túléléshez. Mivel nem nyúlik, nagyon erős, strapabíró, stramm, így szinte minden rögzítési, erősítési feladatra alkalmas. Az egészségügyi területet vettük most górcső alá, hogy így inspiráljunk a paracord zsinór beszerzésére, aminek korántsem csak a kézimunkáid során veheted hasznát.

A paracord zsinór alapvetően vastag, ám mivel szálakra bontható, így rendszeresen alkalmazzák fogselymek elkészítéséhez. A fogad tisztítása számodra is prioritást kell, hogy élvezzen, s erre nincs is alkalmasabb a paracordnál. Ha már a praktikáknál tartunk, akkor kombinálva az egészségügyet a túléléssel a paracord zsinór akkor is hatalmas szolgálatot tehet neked, ha az ujjadra szorult a gyűrűd. Lehet, hogy hirtelen mosolyognod kell ezen a problémán, de ha már feszült az ujjadra ékszer, akkor tudod milyen fájdalmakkal jár mindez. Kipipálhatod ezt a gondot is, ha tartasz otthon paracordot.

Kevesen tudják, hogy a paracord zsinór 250 kg szakítószilárdsággal rendelkezik, ami annyit jelent, hogy egy paracord segítségével behálózott hordágy képes elbírni egy felnőtt embert. Ez vészhelyzet esetében, néhány bottal megtámogatva életmentő lehet! Amennyiben a paracord zsinórt elemi részére bontjuk úgy egy vékony, kb. 22 kg szakítószilárdsággal rendelkező fonalat kapunk. Ez maximálisan alkalmas a sebvarráshoz, hiszen ellenállósága, és szilárdsága garantálja a seb összehúzását. Mivel a paracord zsinór nem nyúlik, így biztos, hogy fixen tartja az összevarrt területet.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog