Termékek Menü

Mookait jáspis – a változás köve

Nem véletlenül illetik sokat a „változás” jelzővel, ugyanis különleges, sokféle megjelenése, valamint a viselőjére tett hatásai egyaránt okot adnak arra, hogy kiérdemelje ezt a nevet. Ha éppen olyan élethelyzetben vagy, hogy jól jönne egy nagy lökés valamelyik irányba és elkélne némi támogatás az újrakezdéshez, akkor keresve sem találhatsz jobb társat ehhez a jáspisok családjába tartozó mookaitnál.

Keletezése sem mindennapi

A mookait voltaképpen egy szerves eredetű üledékes kőzet úgynevezett Windalia Radiolarit, vagyis megkövesedett sugárállatkák alkotják, amelyek kovásodnak.

Különleges lelőhelyek

A mookait egy olyan jáspis fajta, amelynek legfőbb lelőhelyei Ausztráliában és Kínában találhatók. Ráadásul ezt az ásványgyöngyöt az ausztrál őslakosok a mai napig a föld megalvadt vérének tartják és úgy vélik, a mindennapokhoz erő nyerhető belőle. Egyébként a nevét is tőlük eredeztetik, a mookait elnevezést a lelőhelyéhez közeli Mooka Creekről (az ottani Ausztrál őslakosok nyelvén mooka) kapta. 

Elképesztő színvilág 

Színvilága változatos, ám minden előforduló árnyalata föld szín. A meleg, árnyalatok mindegyike hamar megdobogtatja az ember szívét, amelyek a vöröstől a barnáig változatos tónusoknak elérhetők. Így azok is előszeretettel viselik, akik nem hisznek a különböző neki tulajdonított hatásoknak, hiszen szemet gyönyörködtető ékszerek készíthetők a segítségükkel. 

A Kos jegyűek köve

Az ezotériában úgy tartják, hogy a mookait több csakrába is be tud csatlakozni amely a kiváló egyensúly megteremtését bizonyítja. Bár mindenkire van hatása, asztrológiai szempontból a Kos jegyéhez kapcsolható kő, így e jegy szülötteire kifejezetten jó hatást gyakorol, tökéletesen kiegészíti ezt a tüzes jegyet annak minden pozitív és negatív tulajdonságával együtt.

A mookait hatása az egészségre

A szakirodalom számtalan pozitív élettani hatásáról számol be, amelyek mindegyike köthető a mookait ásványhoz. Többek között segít a betegségek leküzdésében, az egészség megőrzésében, hiszen nagyban támogatja az immunrendszert. Emellett tisztítja a lépet, a májat, a bőrt és a vért, de hatással van a sebgyógyulás menetére is. Gennyesedés, ekcéma, kelések és furunkulusok gyógyítására is alkalmas, mivel oldja a gennyes gócokat.

Ezenkívül erősíti a hasnyálmirigyet is, vagyis akár diabétesz problémák esetén is hatásos lehet. Vitalizál, erőt ad, könnyebbé teszi a fizikai igénybevételeket, és segít az esetleges túlhajszoltság feldolgozásában. Vagyis tökéletesen kiegészíti az egészséges életmódot és adott esetben a gyógyulást is támogatja. 

Hatása a szellemre

A testre gyakorolt pozitívumok mellett szerepe van abban is, hogy segíti az újrakezdést és hozzájárul a sikeres életvitelhez is, vagyis komoly hatásai vannak szellemi téren is. Érdekesség, hogy a legtöbb esetben azok vonzódnak ehhez a kőhöz, akik kedvelik a változatosságot és igazán jellemző rájuk, hogy egy helyben tudnak maradni huzamosabb ideig.

Vagyis azokra, akik igyekeznek újabb és újabb élettapasztalatokat szerezni. Lényeges kiemelni azonban, hogy a fő funkciója ennek az ásványnak nem az, hogy nyüzsgést hozzon az életedbe. Sokkal inkább arra tanítja meg a viselőjét, hogy bárhol is járjon a világban, otthon érezheti magát.

Minden esetben a döntéseid alapján indítja be a változást, amely nyomán rengeteg kaland veheti kezdetét, a világ pedig játszótérré alakul. Mindezek mellett a szellemi túlterheltség feldolgozásában is segít. Vagy e kő képében mindig lesz melletted valami, ami biztos pontot képez az életedben, bárhova is sodorjon a nagyvilágban. 

Ahhoz, hogy pozitív hatását kifejtse, érdemes minél gyakrabban a közelünkben tudni, így a legjobb, ha ékszerként viseljük. Így nem csak egy gyönyörű nyaklánc, fülbevaló, karkötő vagy fülbevaló tulajdonosa lehetsz, de egy számos szempontból jótékony hatású kiegészítőt is magadénak tudhatsz, amely segít majd abban, hogy bátor, kiegyensúlyozott kalandor lehess.

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy Like-ot!