Termékek Menü

Kiss Anikó - 2019-es ALKOTÓI pályázatunk NYERTESE

Nagy szeretettel mutatjuk be nektek Kiss Anikót a 2019-es Gyöngyékszerbolt karkötő pályázat nyertesét.

Munka mellett, hobbiból kezdett el quilling-ezni, később pedig a sujtás technikával is megismerkedni. Algyőn, Papp Csilla által bökött először tűt a sujtás zsinórba, azóta pedig töretlen a szeretete, lelkesedése iránta. Ezáltal fantasztikusabbnál fantasztikusabb ékszerek kerülnek ki a keze közül és minden lehetőséget megragad, hogy még tovább fejlessze tudását, ismereteit.

 

 

Elmondása szerint, a mai napig kerül kukába egy-két „juj de csúnya” darab is, de ezt az alkotás természetes velejárójának tekinti. Nagy inspirációt jelent számára alkotó társai munkássága, saját ékszerei pedig egy-egy tanító számára az útja során.

Anikó átküldött egy quilling technikával készült vidám keretben lévő idézetet, ami szerintünk varázslatosan foglalja össze, hogy mit is jelent művésznek lenni a világban.

„Amikor egy művésztől, kézművestől vásárol, nem csupán egy tárgyat vásárol. Kísérletezéssel, sikerekkel és bukásokkal töltött órákat vásárol. A frusztráció és a színtiszta öröm napjait, heteit, vagy épp hónapjait vásárolja meg. Nem csak egy tárgyat vásárol meg, hanem a szív egy részét, a lélek egy darabját, egy pillanatot egy ember életéből. De legfőképpen időt vásárol a művész, kézműves számára, hogy azt tehesse, amit szenvedélyesen szeret.”

Egy idő után a testvére és a barátai is biztatták, hogy ne csak magának készítsen ékszereket, így vágott bele munka mellett saját kis vállalkozásába és kezdte el építgetni saját márkáját by Pydu márkanéven. Meg tudtuk, hogy a Pydu elnevezés egy gyerekkori becenévből adódik. Már maga a név is különlegességet, letisztultságot sugall, mint Anikó munkássága önmagában.

Az alábbi linken bekukkanthattok a „by Pydu világba”, nézelődjetek kedvetekre, higgyétek el érdemes:

https://www.facebook.com/bypydu

Nagyobb dicséret úgy gondoljuk, nem kell egy alkotó számára, mintha a családja teljes mellszélességgel támogatja, mellette áll. Egy ALKOTÓ ANYA legnagyobb büszkesége pedig, ha a gyermeke őszinte, szívből jövő dicséretét hallhatja.

„Egy rendezvényen, mint támogatót felszólítottak és a 9 éves kislányom, annyit mondott az asztalunknál: Az ÉN ANYUKÁM!”

A pályázat kiírási ötleténél még nem gondoltuk, hogy ennyi értékes emberrel, alkotóval kerülünk kapcsolatba. Hálásan köszönjük még egyszer mindenkinek a részvételét.

Köszönjük Anikó, hogy terveztél nekünk és így megismerhettünk téged és a munkásságod.

Végül pedig itt van egy kis ízelítő Anikó alkotásaiból, rendelésket meglévő készletről, de leginkább egyedi kérésre, teljesen a személyre szabva teljesít…:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hír