Termékek Menü

Kinek áll a legjobban a paracord ékszer?

Az emberek többsége, ha azt hallja, hogy paracord karkötő, akkor a túlélő filmek, torzonborz főszereplőire gondolnak, akik természetesen kivétel nélkül férfiak. 

A fenti jelenségből adódóan ezt az ékszert viszonylag sokan férfias kiegészítőnek aposztrofálják. Ez azonban durva túlzás, és pontatlan általánosítás. Minden a kialakítás módján, részletein múlik. A paracord hihetetlenül ellenálló. Nem véletlen, hogy a köztudatban úgy maradt meg, mint egy túlélő mozifilm legfőbb kelléke. Ez egyébként nem áll távol az igazságtól. Érdemes mindig magadnál tartanod egy darabot.

Ellenállósága, strammsága és strapabírása alkalmassá teszi, hogy a legváratlanabb helyzetekben is, mint megmentő lépjen elő. A kis szálakból álló anyagot évszázadokkal ezelőtt a hadseregek használták, mely tény egyértelműen rámutat a paracord nagyszerűségére. Az egészségügyben legalább olyan értékes kiegészítő, mint a hegymászásban. Ezt a fajta sokoldalúságot egyetlen anyag sem képes produkálni, tehát ezt akár a paracord sajátjának is tekintheted. A fentiek fényében talán meglepő, hogy hogy került a paracord a kézműveskedés középpontjába, ám ismerve szemrevaló, s egyben praktikus jellemzőit érthetővé válik ez, az amúgy váratlan fordulat. Mivel könnyen kezelhető, sokoldalúan alkalmazható és változatosan alakítható így a kreativitásod kiteljesítésének tökéletes alanyává avanzsálhat. A paracord ékszerek mindenkinek jól áll! A színes, vékonyabb variációk kitűnően mutatnak a hölgyek csuklóján.

A vaskosabb, férfiasabb variánsok pedig az erősebbik nem tagjait örvendeztethetik meg. Csak rajtad múlik, hogy milyen paraméterekkel megáldott termékre alapozod kézműves terveidet. Egy biztos. A paracord – legyen szó bármilyen készítési technikáról – stílust teremt. Nincs még egy ilyen egyedi megjelenésű, karakteres, domináns, mégis szemrevalóan szép kiegészítő, ami ennyi ember rajongásával büszkélkedne. Bónusz pozitívum, hogyha a csuklódon hordod legújabb, műremekeket megszégyenítő karkötődet, akkor ha a szükség úgy hozza, akár mint életmentő kelléket is felhasználhatod: kirándulás, túrázás közben, vagy más, váratlan helyzetben.

Tartalomhoz tartozó címkék: paracord ékszer paracord