Termékek Menü

Kásagyöngy - tudod, amiből azok a meseszép nyakékek készülnek

Aki még csak most kezdi a gyöngyfűzést és gyöngyszövést, gyakran leszólja a kásagyöngyöket, mondván az olyan snassz, nincsen benne semmi érdekes vagy egyedi. 

Aztán amikor megmutatunk több nyakéket, melyekben 3D-s elemek futnak körbe, vagy épp érdekes lyukacsos megoldással vannak szinte összehorgolva a gyöngyök, akkor persze egyből mindenki ilyen gyöngyöket akar. Nézzük meg, miért olyan érdekesek az első ránézésre unalmas és megszokott kásagyöngyök!

A színek, színkombinációk és harmonikus színkavalkádok együttese megszámlálhatatlan, csak a fantáziád szabhat határt. Gondolj bele, ha csak egyféle fő színt választasz, s ennek mondjuk 4-5 sötétebb és világosabb árnyalatát, akkor egy érdekes és harmonikus ékszert kapsz, de ha mondjuk a rikító színeket választod, akkor egy igazán vidám és bohókás stílusú kiegészítő lesz az eredmény, pedig ugyanazokat a típusú kásagyöngyöket használtad.

Persze nemcsak a színek, de a használt gyöngyfűzési és gyöngyszövési technikák keverése is végeláthatatlan mennyiségű kombinációt eredményez, így továbbra is a sima kásagyöngyöket használva tudsz készíteni egy 3D-s kis krokodilt egy nyakláncra, vagy egy hatalmas nagy gyöngyökkel körbeszőtt medált, de persze játszhatsz a vertikálisan függő elrendezésű kialakítási módokkal is például fülbevalók esetében. A kásagyöngy szinte minden típusú gyöngyfűzésnek az egyik alapvető kelléke, hiszen ezekből az apró kis golyóbisokból lehet a legnagyobb, legfeltűnőbb és legmerészebb ékszereket csinálni, csak egy kis fantázia kell hozzá és egy kis türelem.

Tartalomhoz tartozó címkék: kásagyöngy kásagyöngy ár