Termékek Menü

Kásagyöngy - a gyöngyszövés nélkülözhetetlen alapanyaga

 

A gyöngyszövés során fontos, hogy a szemek a lehető legtökéletesebben passzoljanak egymáshoz, hogy a minta vagy felirat ne törjön meg, illetve szépen olvasható, látható legyen. 

 

 

Így az egyik legkedveltebb gyöngy típus a gyöngyszövéshez a japán és cseh kásagyöngy, mert a középen lévő lyukon könnyen átfér egy vékony tű vagy damil, illetve formájuk tökéletesen kerek, így megtartják a mintát. Aránylag könnyen lehet a kásagyöngyökkel dolgozni, s rengeteg féle színben kaphatóak, illetve léteznek különféle csillogó effektekkel és mintákkal tarkított típusok is.

S ha már típusokról van szó, érdemes megemlíteni, hogy a kásagyöngyöknek jelenleg 3 fajtáját különböztetjük meg: a cseh, japán és távol-keleti kásagyöngyöket. A távol-keleti kásagyöngyök felülete nem egységes, így ezeket más típusú ajándékok vagy ékszerek készítésére szokták választani az emberek. Viszont a japán és cseh kásagyöngyök kifejezetten jól mutatnak, ha gyöngyszövés technikával készítesz valamilyen ékszert vagy kiegészítőt.

Egy kézműves projekt kapcsán a jó minőségű kásagyöngy használata elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredmény egy mestermű legyen, így érdemes olyan típust választanod, amivel könnyen tudsz majd dolgozni. Hatalmas kínálatunknak köszönhetően rengeteg féle színű, méretű és kialakítású kásagyöngy közül tudsz választani, így biztosan megtalálod azokat a szemeket, amikkel tökéletes és profi minőségű ajándéktárgyakat és ékszereket tudsz készíteni szeretteidnek és magadnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: kásagyöngy cseh kásagyöngy