Termékek Menü

Jáde – a tisztaság és a nyugalom jelképe

jáde a kínai iparművészetben fontos szerepet játszó, régóta megbecsült féldrágakő.

Az időszámítás előtti 6000-2000 közti időszakban a kínaiak már jádefaragványokat készítettek. Ezek fő jellegzetessége a dekorativitás volt. Minden műfajban megtalálható a kínai nemzet sajátos díszítőeleme. Kínában a jádefaragás több mint 4000 éves múltra tekint vissza.

Hihetetlen, de technikájában megőrizték máig az ősi módszert, így elmondható, hogy a pekingi művészek ugyanazokkal a technikákkal készítik a dísztárgyakat ma, mint a 3000 évvel ezelőtt élő mesterek.

A jáde ásványgyöngyök nálunk több színben, formában és méretben is megtalálhatóak. Az alapkő legtöbb esetben a fehér jáde, a kívánt árnyalatot pedig mesterséges színezéssel érik el. A cseresznye árnyalattól kezdve, a trendi kék, magenta vagy olíva színeken át egészen a hagyományos fehér jádéig. Formát tekintve gyöngyként, kabosonként és marokkőként is megvásárolhatjátok nálunk.

A jáde a tisztaság és a nyugalom jelképe. Spirituális értelemben a szív csakrához kötik, növeli és táplálja a szeretetet. Lehetővé teszi, hogy olyanná lehessünk, amilyenek igazából vagyunk.

Gyógyhatásaként jótékonyan hat a vesékre, segíti a méreganyagok eltávolítását. Fokozza a termékenységet, egyensúlyban tartja a testfolyadékokat, a víz-só/sav-lúg arányt.

Horoszkóp szerint a Mérleg és a Halak csillagjegy szülötteinek segít egészségük megőrzésében, a harmónia és a jólét megteremtésében.

Fontos, hogy most is több forrást, szakirodalmat használtam fel az anyagokhoz. Íme…Judy Hall: Kristálybiblia, wikipédia, stb.

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványgyöngy blog