Termékek Menü

Blog - valódi történetek...

2021. 11. 30. 14:22:23
Holdkő, a hölgyek köve

Ez a különleges, mégis letisztult kő az egyik legismertebb és legkedveltebb ásványnak mondható. Nevét a fehéres, illetve egyes köveken a kékes fényjátékáról kapta, mely szemet gyönyörködtető fényjáték a kő belső szerkezetének köszönhető. A holdkő a hatását és a küllemét illetően egyaránt a legfemininebb kő, a hölgyek nagy kedvence, ezért is nevezik gyakorta a nők kövének. Finom színe és szemet gyönyörködtető kinézetének köszönhetően más ásványokkal vagy kövekkel is kiválóan párosítható egy-egy ékszerben.

2021. 11. 29. 09:18:00

A porcelán alapanyagból készített, mesés, fűzhető kreatív gyöngyök hatalmas népszerűségnek örvendenek napjainkban. A különböző stílusjegyekkel megáldott gömböcskék az egyszerű letisztult elegancia nagykövetei, melyek pont olyan fantasztikus kiegészítők a hétköznapokban, mint egy különleges esemény alkalmával.

2021. 11. 26. 14:04:58
Akvamarin, a tenger ásványa

Ha csak ránéz az ember egy ilyen kőre, maga előtt látja a tengert. Ez nem véletlen, hiszen erről is kapta a nevét ez a nem mindennapi ásvány. Már az ókor óta ismert jótékony hatásairól, ráadásul egy legenda szerint a hableányok tengerfenéken őrzött ládáiból származik, ezért lett a tengerészek és a tengeren utazók szerencse köve.

2021. 11. 23. 12:23:00

A fűzött ékszerek között rengeteg kásagyöngy felhasználásával megalkotott kiegészítő található. Ugyancsak a hobbi és kézműves boltok kínálatában megannyi méret és szín közül lehet választani e szépségek között. Az apró, vagy egyes esetekben nagyobb szemű gömböcskék hamar hatalmas sikerre tettek szert a gyöngyfűzők között, hiszen a kezdők számára is nagy sikerélményeket nyújtottak könnyű fűzhetőségük, hatalmas választékuk és fantáziadús felhasználási lehetőségeik által.

2021. 11. 20. 11:18:00

A különféle ásványok jótékony hatásai közismertek, a csakra karkötőben pedig több ásvány egyesüléséből nyeri testünk a pozitív energiákat, melyek segítségünkre lehetnek és megerősítenek bennünket a mindennapokban. A csakra elnevezés a „kerék” szóból származtatható, a buddhista tanokban örvénylésnek vagy forgatagnak is fordítják.

2021. 11. 16. 10:21:00

Úgy tartják, hogy morganit vagy más néven rózsaszín berill szeretettel hatja át gondolatainkat és cselekedeteinket. Ráadásul csodálatos, rózsaszín árnyalataiban ragyog, vagyis esztétikai szempontból is remek ékszer alapanyag. Ez az igen rövid múltra visszatekintő ásvány nagyon hamar meghódította az ékszerrajongók szívét is, ami természetesen nem véletlen. 

2021. 11. 12. 10:49:57

Ha valami igazán különlegeset szeretnél alkotni az ékszerek terén, viszont úgy érzed, nincs elég kreativitásod a kézügyességed mindehhez, akkor bátran próbáld ki először a kiegészítők saját kezű elkészítését egy ékszerkészítő szett segítségével. Innentől kezdve pedig olyan különlegességeket alkothatsz, amelyeket biztosan mindenki megcsodál majd, különösen ha a gyantagyöngyöket kombinálod a fagyöngyökkel. Lássuk, miről is van szó!

2021. 11. 02. 08:33:00
Ezek a nem mindennapi, ragyogóan nőies gyöngyök hamar belopják magukat mindenki szívébe, ráadásul igen hosszan élvezhetjük a szépségüket ékszerként viselve is, hiszen a kopás állóságuk kiemelkedően magas. Lássuk, mi mindent érdemes tudni a gyantagyöngyökről!
2021. 10. 29. 11:32:00

A Jáspis ásványt már évezredekkel ezelőttről, az ősidők óta ismerik. Nem véletlen, hogy annak idején még a harcosok markolatába is foglaltak jáspis szemeket, ezzel biztosítva azt, hogy védve legyenek bizonyos sérülésektől. Számos különböző fajtája létezik, egy-egy jáspisnak más-más jótékony hatása van. Sőt, az új Jeruzsálem kőfal első alapkövének a dísze is ez a kő. Sőt, az ókori világban is hatalmas népszerűségnek örvendett, ugyanis a ránk maradt emlékek szerint az arab, asszír, görög, héber, latin, perzsa irodalomban is egyaránt megtalálható volt.

2021. 10. 25. 17:16:40

Az ásványok a testre és a lélekre egyaránt gyakorolt gyógyító hatásaik miatt nagy népszerűségnek örvendenek. Azonban pár évtizeddel ezelőtt nehezen tudtuk volna elképzelni, hogy egy-egy kő szépségét és minőségét felülírja a kő gyógyító hatása és kisugárzása. A regalit esetében a szépség és egyedi megjelenés párosul a fantasztikus hatással, melytől fizikai és szellemi valónk is megújul, felfrissül. 

2021. 10. 22. 17:56:11

Ha valaki kedveli a természetes anyagokat és szívesen viseli is azokat kiegészítőként, akkor keresve sem találhat jobbat a fából készült gyöngyöknél. Ugyanis ezek a változatos megjelenésű, minden szetthez passzoló és színes kínálatot magukban rejtő fagyöngyök számos meglepetést tartogatnak azoknak, akik szeretnék a saját kezükkel elkészíteni az ékszereiket. 

2021. 09. 28. 10:05:00

A neve ellenére semmi köze nincs a szürke színű, ormányos szárazföldi állatokhoz, épp ellenkezőleg! A barna-sárga mintás elefántbőr jáspis anyaga ugyanis megkövült alga. Vagyis közelebb áll a természethez mint gondolnánk, ráadásul a belőle készült gyöngyök segítségével finom nőies és egészen férfias ékszerek egyaránt készíthetők. Számos elnevezése van, így találkozhatsz vele emellett kígyójáspis, kalligráfia kő vagy éppen arab írás-kő néven is. 

2021. 09. 21. 13:41:14

Sok-sok szeretettel szeretnénk nektek bemutatni Hegedűs Brigit, a Brigó kreatív pillanatok megálmodóját.

Brigi már egy jó ideje nálunk vásárolt és mosolygós, barátságos személyiségével igazán megfogott minket. Beszélgetésünk során kiderült, hogy Brigi nagyon nyitott minden újdonság felkutatására, kipróbálására, elsajátítására, ami az alkotás területét illeti és mindemellett szívesen kommunikál emberekkel.

Úgy éreztük így meg van benne sok minden, ami egy kis közösség támogatásához szükséges. Közös munkánk során Brigi lesz az, aki a közösségi felületeinken segíteni fog minket a kommunikációban. Ő fog megosztani veletek sok érdekességet és újdonságot a nagyvilágból, mutat majd be nektek kész inspirációkat az alapanyagainkból, és dob fel nektek különböző kérdéseket. Bátran kérdezhettek majd ti is tőle, ha bármiben elakadnátok.  

Íme néhány sor, ahol Brigi ír magáról…

2021. 09. 20. 10:27:00
Sokakban motoszkál a gondolat, hogy milyen jó lenne saját ékszert készíteni és viselni, ám a legtöbben ezzel a lendülettel el is vetik az ötletet, mondván, nekik nincs kézügyességük, kreativitásuk vagy éppen idejük arra, hogy kísérletezzenek ezzel. Pontosan ezért álmodtuk meg az ékszerkészítő szettjeinket, amelyekbe igyekeztünk belecsempészni minden értéket, amit nektek átadni és a piacon képviselni szeretnénk.
2021. 09. 13. 09:29:00
A citrin egy olyan különleges ásvány, amely hő hatására az ametisztből alakul ki, a természetben pedig igen ritkának számít. Éppen ezért sok esetben mesterségesen állítják elő úgy, hogy egyszerűen kiégetik az ametisztből. Ennek a nem mindennapi ásványnak a neve a citrom szóból ered, ez pedig a jellegzetes sárga színére utal.
2021. 09. 07. 13:33:32

Bár első hallásra sokan azt gondolják, a gyöngyfűzés a gyerekek játéka és kedvelt elfoglaltsága, azonban amint valaki belecsöppen az ékszerkészítés világába, megváltozik a véleménye. A sima felületű szépségek, amelyek története még időszámításunk előttre nyúlik vissza, rengeteg örömet okoznak a készítőknek és viselőknek, nem beszélve arról, hogy az ásványból készült típusoknak sokan gyógyhatást is tulajdonítanak. Ráadásul az ékszerkészítő szettek segítségével kezdők számára is gyerekjáték e szépségek elkészítése.

2021. 08. 27. 15:03:51
Az apatit gyógyír a testnek és a léleknek

Az apatit igazi különlegesség számos eltérő szempontból. Az egyik ilyen kuriózum vele kapcsolatban, hogy ez az egyedüli elsődleges foszforszolgáltató ásvány, amely egészen pontosan a fluor-apatit névre hallgat. Nevének eredete a görög „csel” szóból ered, ugyanis mivel sokféle színben jelenik meg, régen gyakran tévesztették össze a berillel vagy más hasonló ásványokkal. Ma már azonban olyan sokat tudunk róla, hogy lehetetlen összekeverni bármi mással.

2021. 08. 09. 13:19:00

A hematit, vagyis a vörösvasérc csodálatos éke lehet a kedvenc ékszerednek.

Nem kell megijedni az elnevezés kapcsán, ugyanis ezt még annak idején az ékszerészek ragasztották erre az ásványra. A hematit név ugyanis a görög haima szóból ered, amelynek jelentése vér.

 

 

2021. 07. 07. 13:54:13

Nem véletlen, hogy a páros karkötők soha nem mennek ki a divatból, hiszen amellett, hogy csodálatos ékszerek díszíthetik a kezeteket, az összetartozásotok jelképe is lehet egy-egy ilyen egyedi szépség. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kapcsolatot szimbolizálnak ezek a kiegészítők, így érdemes minden esetben figyelembe venni az egyéni ízléseteket. Lássuk, mit érdemes ezekkel kapcsolatban tudni és mitől lesznek valóban egyediek ezek az egymáshoz passzoló kiegészítők!

2021. 07. 06. 14:44:00

A hegyikristály a kvarc ásvány színtelen drágakőként használt változata, melyről a hellének úgy vélekedtek, hogy az Alpok legmagasabb csúcsain, felolvaszthatatlan jégből jön létre.