Termékek Menü

Hegyikristály - a kristályok királya

A természetes ásványok mindig is az arra érzékeny emberek érdeklődésének középpontjában álltak. A számtalan kristályfajta rengeteg művészeti alkotás, hétköznapi és szakrális tárgy kedvelt alapanyaga.

A monda szerint a hegyikristály elnevezése a görög krystallos vagyis jég szóból ered. Ugyanis az ókori görögök örökre megfagyott, felolvaszthatatlan jégnek titulálták ezt a ma már sokak által kedvelt ásványt.

Ha téged is érdekel ez a csodálatos kristály, akkor egészen az Alpokig kell utaznod, hiszen a hegyikristály leggyakoribb lelőhelye a magas csúcsokon található. Azon a vidéken egyébként a kristály-keresés generációról-generációra szálló mesterségnek számít. A sziklafalak üregeit kopogtatással tesztelik a kutatók, s ha kongó hangot hallanak, akkor nagy valószínűség szerint hegyikristályra akadtak. Az Alpok után jó, ha bejelölöd térképeden Brazíliát is, mivel ott is jelentősek a lelőhelyek. Utazásra fel  wink

Tudtad, hogy a több mint ezer éves magyar királyi jogar csúcsán is egy gyönyörű hegyikristály található? A fénnyel való nyilvánvaló kapcsolata, és a hagyományban fennmaradt gyógyító hatása kiemeli a többi ásvány közül, így a gyöngyfűzés, ékszerkészítés egyik kedvelt anyaga. Valaha a gyémánt pótlására is használták.

Nálunk jelenleg 6, 8 mm-es gömb gyöngyként, ásványsplitter formában és marokkőként tudod megvásárolni ezt az ásványt. Áttetsző, kristálytiszta megjelenésének köszönhetően, gyakorlatilag bármilyen másik ásvánnyal, üveggyönggyel kiválóan kombinálható.

Mint minden ásvány, a hegyikristály is megközelíthető spirituális szempontból. Mindennapjainkban rengeteg olyan hatás ér bennünket, melyek következtében negatív energiák keletkeznek, s ezek egyfajta méregként hatnak testünkre, lelkünkre. A hegyikristály ékszerek viselésével tisztíthatjuk elménket, lelkünket és testünket. A leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály a Földön. Élénkíti az immunrendszert és egyensúlyba hozza a szervezetet. Kiegyensúlyozza az összes csakrát.

Horoszkóp szempontjából a hegyikristály kifejezetten a halak, az ikrek, a rák, az oroszlán és a mérleg csillagjeggyel rendelkezők köve, így nekik készítsetek bátran szebbnél szebb hegyikristály ékszereket.

Remélem most is sok érdekességet oszthattam meg veletek  smiley

Fontos, hogy több forrást, szakirodalmat használtam fel az anyagokhoz. Íme…Judy Hall: Kristálybiblia, wikipédia, stb.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hegyikristály