Termékek Menü

Eredeti vagy hamis Swarovski kristályt vásárolok meg?

2014. 10. 15. 10:38:10

A blog elindításakor, az elsők között fogalmazódott meg bennünk, hogy mindenképp írunk majd egy bejegyzés a hamisított ékszer alapanyagok témájában.

Cikkünkben elsősorban az apró kövekkel kirakott Shamballa-król írunk, amelyek gyakran kerülnek nagyító alá ebben a témában. Mivel ezt a termékcsoportot már a kezdetektől áruljuk, ezekről bátran tudunk nyilatkozni nektek.

Elsősorban azért tartjuk ezt lényegesnek, mert szeretnénk segíteni a vásárlóinknak. Fontos megértenünk és elfogadnunk, hogy például egy 40-50 Ft-os fogyasztói áron nem kapunk eredeti, apró Swarovski kristályokkal kirakott Shamballa gyöngyöket.

Már két éve a piac aktív értékesítőjeként bátran állíthatjuk, hogy nincs a világon olyan beszerzési forrás, ahol olyan olcsón lehetne felvásárolni eredeti Shamballa gyöngyöket, akármilyen nagy tételben is szerzi be azokat valaki, hogy 40-50 Ft-ért még megérje tovább értékesíteni a készítőknek.

Fogadjuk el, hogy ha ilyen áron vásárolunk Shamballa-kat, akkor bizonyosan nem eredetivel lesz dolgunk, még akkor sem, ha a vásárlót megtéveszteni kívánó vagy esetleg ismeretlen beszerzési forrásból vásárló értékesítő, az „EREDETI” jelzőt tűnteti fel a gyöngyszemek mellett, akár a Swarovski logójával együtt.

Ha nagy vonalakban szeretnénk kategorizálni ezt a termékcsoportot, akkor azt a következőképpen tehetjük meg:

 1. Az eredeti Swarowski kristályokkal kirakott Shamballa gyöngyök - megjelenése tökéletes, a kristályok teljesen szabályosak és egyformák a precíz gépi csiszolásnak köszönhetően. Nem csak a napon csillognak, nem esnek ki a foglalatból. Fogyasztói áruk 500 Ft/db-nál kezdődik.
 2. A jó minőségű üveg kristályokkal kirakott utánzatok jellemzői – szép kivitel, a kövek stabilan illeszkednek a foglalatokba. Átlag fogyasztói áruk 100 Ft/db-nál kezdődik. Nálunk ezt a típust vásárolhatjátok meg.
 3. A rossz minőségű üveg utánzatok jellemzői – kritikán aluli kivitel, könnyen kipotyogó kövek, gyanúsan olcsó fogyasztói ár 40-50 Ft/db-tól.

Ha már az olcsóbb variációk mellett döntötök, akkor mindenképp javasoljuk nektek, hogy kezdetben csak kis mennyiséget rendeljetek az eladótól és győződjetek meg a saját szemetekkel a gyöngyszemek minőségéről.

Viszont a most következő rövid ismertető az egyéb csiszolt köveknél is a segítségetekre lehet, gondolunk itt a csiszolt bicone-ra, egyéb kristályokra stb, hogy könnyebben felismerjétek a hamisított darabokat.

10 jó tanács az eredeti Swarovski kövek felismeréséhez:

 1. Minél kisebb a kristály, annál nehezebben tudják csillogóvá varázsolni a hamisítók. Az eredeti darabok nem csak a napon tündökölnek.
 2. Egy hamisított kristály sosem fog úgy csillogni, mint egy eredeti. Érdemes sokat összehasonlítani, hogy könnyen kiszúrjuk ezt a hibát.
 3. Az eredeti strasszoknál az alsó fólia matt szürke színű.
 4. Minden méretben 14 lapra csiszolt felületet alakítottak ki, ami az apró strasszoknál nagyító alá téve szépen látszódik.
 5. Az élek tökéletes minőségűek. Az alsó és felső csiszolás élvonalának szépen egy pontban kell összefutnia és pontosan illeszkednie.
 6. Az eredeti kristályok színét kémiai adalékokkal érik el, nem pedig festékkel, így nem kopnak.
 7. Az anyag belsejében nincsenek buborékok.
 8. Minden azonos típusú gyöngyszem teljesen egyforma méretű és formájú.
 9. Az eredeti Swarovski kristályokat sosem árulják felfűzve.
 10. Az eredeti Swarovski gyöngyön található furat lényegesen szűkebb, mint hamisított társaiké.

Reméljük tudtunk segíteni és hasznosnak találtátok mostani bejegyzésünket.

Folyt. köv. nem sokárasmiley

Szép napot!

Liza

Tartalomhoz tartozó címkék: blog