Termékek Menü

Gyöngyszövés különleges kásagyöngyök felhasználásával

Az ékszerkészítés világa sok izgalmat tartogat. Nemcsak azért, mert mindig rábukkanhatsz néhány elképesztően különleges alapanyagra, kiegészítő termékre, hanem azért is, mert rengeteg érdekes technika közül válogathatsz. 

 

 

 

 

A gyöngyszövés az egyik legkülönlegesebb módszer, amivel személyre szabott karkötőket készíthetsz. Ami az eszközöket illeti, szükséged lesz ehhez egy vékony, de tartós fonalra vagy damilra, illetve egy szövőkeretre, amit saját kezűleg is el tudsz készíteni például egy doboztetőből. Azt javasoljuk, hogy a kásagyöngy kínálatból válogasd össze az alapanyagokat, ugyanis ezekből az apró szépségekből csodás végeredmény születhet.

Nem mellesleg pedig világszerte kásagyöngyökből készülnek a legszebb “szőtt” ékszerek. A módszer lényege, hogy 3-4 fonaldarabot ki kell feszíteni a szövőkeretre, ezek lesznek az úgy nevezett főszálak. Ezt követően be kell fűzni egy fonalat tűbe, majd annak a segítségével szó szerint rá kell varrni a gyöngyöket a főszálakra. A színes gyöngyszemek sorrendje a fantáziádra van bízva, így bármilyen minta megalkotására lehetőséged nyílik.

Ha még csak most bontogatod a szárnyaidat a gyöngyszövésben, akkor inkább egyszerűbb motívumokat válassz, de ha már tapasztaltabb vagy, akkor bátran beugorhatsz a mély vízbe. A végeredmény egy kásagyöngyökből készített “szövet” lesz, ami teljes mértékben ráfekszik a csuklódra. A szakadástól nem kell tartanod, hiszen a szőtt ékszerek rendkívül tartósak, még akkor is, ha a kedvenc kiegészítőiddé válnak, és minden nap viselni fogod ezeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog kásagyöngy kásagyöngy ár