Termékek Menü

Gránát – a hatékony energiafeltöltő

A gránát világszerte könnyen beszerezhető ásvány és a legnagyobb mennyiségben előforduló kövek közé tartozik.

Már, a görög mitológiában is megjelent, mint az örök szerelem szimbóluma. A középkorban pedig védelmező kőként használták, ezért is került bele gyakran pajzsokba, kardokba, talizmánokba, ezzel is óvva használóját.

Ma a művészek közkedvelt alapanyaga lett, így kerülhetett az ékszerkészítők figyelmébe is ez az ásványfajta.

gránát ásványgyöngyök nálunk most varázslatos mély bordó színben vásárolhatók meg. Méret választékunkban a közepes 8 mm-es és  a kisebb 6 mm-es méret is megtalálható.

A szakirodalom a gránát számtalan élettani hatásáról számol be, néhányat mi is kiemelünk ezek közül. A gránát hatékony energiafeltöltő, regeneráló kő. Fokozza, aktivizálja és erősíti a túlélési ösztönt, bátorságot és hitet ad a reménytelennek látszó helyzetekben.

Tisztítja, és újra energiával telíti a csakrákat, egyensúlyt teremt és higgadtságot vagy szenvedélyt hoz, attól függően, hogy mire van szükség. Elsősorban a gyökér csakrához tartozó ásvány, így önbizalmat, akaraterőt és sikert biztosít a viselője számára.

A vörös gránitról különösen elmondható, hogy felébreszti a szerelmet, a ragaszkodást. Megnyitja a szívet és önbizalommal ruház fel.

Gyógyhatásaként regenerálja a testet, serkenti az anyagcserét. Tisztítja, és újra energiával tölti fel a vért, a szívet és a tüdőt.

Az állatövi jegyek közül a Kos, az Ikrek, az Oroszlán, a Bak, a Skorpió és a Nyilas is bátran viselheti a gránátból készült ékszereket, nekik különösen kedvezően hat.