Termékek Menü

Esküvői hajfésű - lépésről lépésre

Az első ékszer, amit bemutatunk nektek a most aktuális esküvői szezon indulása kapcsán jutott eszünkbe. Így egy elegáns, nőies esküvői hajdíszt fűztünk, melyet az alábbi leírás alapján könnyen elkészíthettek ti is.

 

 

 

1. lépés:

Az alábbi képen láthatjátok, hogy milyen alapanyagokat használtam a hajfésűhöz.

Fehér üveg TEKLA gyöngy 6, 8, 10 mm-es, műanyag hajfésű, ékszerdrót, filigrán fémgyöngy, csiszolt üveggyöngy 6 mm, csiszolt üveggyöngy 4 mm

2. lépés:

Ha beszereztél minden szükséges hozzávalót, megkezdheted a munkát. Az ékszerdrótot a műanyag hajfésű egyik oldalán az első fog tövéhez rögzíted egy egyszerű hurok segítségével.

 

3. lépés:

A felrögzített ékszerdrótra megkezdheted a gyöngyök felfűzését természetesen a saját elképzelésednek megfelelően.

 

 

4. lépés:

A gyöngyök méretétől függően, de minimum 3-4 gyöngyszem felhelyezése után érdemes újból áthurkolni a drótot a hajfésű fogai között, hogy szép lassan a felfűzött gyöngyszemek befedjék a hajfésű felső részét.

 

5. lépés:

Az egész folyamatot a fentieknek megfelelően ismételjük meg, egészen addig, amig a gyöngyszemek teljesen be nem fedik a fésűt. A gyöngyöket igyekezzünk minél esztétikusabban, változatosabban elhelyezni, hogy minél szebb legyen a végeredmény.

 

6. lépés:

Ha végig értünk, a felesleges drótot dolgozzuk el egy újabb hurokkal a fésű végén a felesleget vágjuk le. El is készültél egyedi, nőies hajdíszeddel a nagy napra.

Próbáljátok ki, egyszerű, de mutatós!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyöngyfűzési ötletek