Termékek Menü

Cseh SZIROM üveggyöngyök 5x16 mm

A cseh üveggyöngyök egyik különleges formájú, de annál népszerűbb típusa az úgynevezett szirom vagy lándzsa gyöngy. Mi a termékek magyar megnevezése, a szirom elnevezés mellett tettük le a voksunkat, így a gyöngyszemek nevüket a virágszirmokhoz hasonlító formájukról kapták. Nem véletlen, hogy az egyik leggyakoribb felhasználási módjuk a jellegzetes, egyedi virágok fűzése.

Ennél a termékcsoportnál is kiemelhetjük a gyöngyök kiváló minőségét, mind csiszolás, mind festés, mind pedig a szabályos formák és méretek tekintetében. A változatos színvilágról győződjetek meg a kategórián belül a termékfotóknál, érdemes egyesével gyönyörködni a gyöngyszemek kivitelezésében.

Webáruházunkban egyelőre két méretben vásárolhatjátok meg a szirom gyöngyöket 3x11 mm-es, illetve 5x16 mm-es méretben.

Rendezés:
Nézet:

A szirom gyöngy a gyöngyfűzés egyik legkreatívabb alapanyaga, ez olyan tény, amit gyöngyfűzők milliói igazolhatnak a világ számos területén. De mégis minek köszönheti ez a különleges alapanyag, ezt a fajta reflektorfényt? Egyszerűen rá kell nézned és már Nálad is van a válasz. Az a sajátos forma- és színvilág, ami érvényre jut minden egyes gyöngyszemben, igazán különlegessé varázsolja ezt a típust, amit gyakran lándzsa vagy dárda művésznévvel is illetnek a köztudatban. A virágsziromra hasonlító gyöngyszemeknek színátmenetes vagy több rétegben festett oldalai vannak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy úgy tervezhetsz a szirom gyöngy felhasználása során, mintha több, különböző színvilágot akarnál összehangolni, miközben valójában egyetlen fajtáról van szó. A sokszínűség ebben az esetben kétséget kizáróan, szó szerint érthető.

A szivárvány színeiben pompázó, szirom alakú szemek nagyfokú minőséget testesítenek meg, ami a cseh kristályüveg gyártás sajátossága, és amit az évszázados tapasztalat tesz megingathatatlanul stabil alappá. A könnyed, szabályos préseléssel készülő szirom gyöngy élővé varázsolja a belőle készülő ékszereket: a sugárzó színösszeállításával, a pulzáló megjelenésével, igazán nehezen körbeírható szépséget testesít meg. Ha szereted kiélni a kreativitásodat, vágysz az újdonságra és színpompás ékszereket akarsz kiadni a kezedből, akkor ezt az alapanyagot nem érdemes kihagynod gyöngyfűző életedből. Minden mozzanat és mozdulat színessé avanzsálhat a szemek egyediségének hála, és így borítékolható a végeredmény, vagyis az elkészülő ékremek utánozhatatlan, megismételhetetlen karaktere.