Termékek Menü

CSEH üveggyöngyök

A cseh kristályüveg gyártása évszázados hagyományokra tekint vissza, népszerűségük azóta is töretlen. Ennek legfőbb oka a magas minőség, melyet megtartott a ma üveggyártása is, ötvözve a modern megmunkálás adta előnyökkel.

A cseh üveggyártás fellegvára ma is Jablonec, ahol a méltán híres Preciosa gyár központját is találjuk. A Preciosa termékei minőségben  - ezt nyugodtan kijelenthetjük - vetekednek a világhírű osztrák Swarovski készítményeivel! (Mellékesen Daniel Swarovski, a családi vállalkozás alapítója is erről a környékről származik). A Preciosa mellett számos cseh gyártó is foglalkozik üveg gyöngyök gyártásával, melyek minőségben méltóak a hagyományokhoz.

Boltunkban Preciosa kásagyöngyök mellett mostantól préselt, csiszolt, table cut gyöngyöket is találhattok, és a kínálat csak bővülni fog, érdemes lesz visszalátogatni, nézelődni az újdonságok között!

Néhány gondosan kiválasztott cseh üveggyöngy elképesztően különlegessé tudja tenni a kezed munkája által megszületett ékszereket. Ami a kínálatot illeti, hatalmas mennyiségben állnak rendelkezésedre a különböző színű, formájú gyöngyszemek, amiket kedved, ízlésed szerint kombinálhatsz egymással. Az üveggyöngykészítés a csehországi Jablonecből indult hódító útjára a 16. században, azóta pedig már világszerte kedvelt eljárássá vált. Az évek során nemcsak a technika tökéletesedett, hanem a megformált cseh üveggyöngyök kinézete is sokat változott. A hagyományos gömb alakú szemek mellett, az ovális, a tüske, a szirom, a harangvirág, a hexagon, a csiszolt, a préselt és a lapított gyöngyök is szép számmal megtalálhatók.

Ami pedig a színeket illeti, nos, a kínálat önmagáért beszél. Nézelődés közben színpompás választék fog eléd tárulni, amelyben a szivárvány összes színárnyalatát felleled. Ezek után már nem is lehet kérdés, hogy érdemes-e kipróbálnod a nagy múlttal rendelkező cseh üveggyöngyöket, mint ékszer alapanyagokat. A fantáziád bátran szárnyra kelhet, hiszen nem tud olyan magasságokba szökkenni, amit ezekkel a csodálatos gyöngyszemekkel ne tudnál valósággá tenni. Ha pedig hasonlóságot vélsz felfedezni a Swarovski kristályok és a cseh üveggyöngyök között, az nem a véletlen műve, ugyanis annak idején a vállalkozás alapítója is Jablonecben kezdte pályafutását. Bármelyik termékünkre esik a választásod, garantáltan új szintre emelheted az ékszerkészítést, és akár a felkapott Swarovski ékszerekből is ihletődhetsz.