Termékek Menü

Az ásványok királya a hegyikristály

A természetes ásványok mindig is az arra érzékeny emberek érdeklődésének középpontjában álltak. A számtalan kristály fajta rengeteg művészeti alkotás alapanyaga, hétköznapi és szakrális tárgyak kedvelt hordozó közege.

A hegyi kristály, amelyet a kristályok királyának is neveznek a legjobb példa erre, hiszen a leghétköznapibb tárgyba is emelkedettséget, átszellemülést visz ennek az anyagnak a használata. Nem véletlen, hogy a több mint ezer éves magyar királyi jogar csúcsán egy gyönyörű hegyikristály található. A fénnyel való nyilvánvaló kapcsolata, és a hagyományban fennmaradt gyógyító hatása is kiemeli a többi ásvány közül, így a gyöngyfűzés, ékszerkészítés egyik kedvelt anyaga is.

Legyen az marokkó vagy ásványgyöngy, hegyi kristály alapanyagból csodálatos ékszerek készülnek, melyek azonnal magukra vonzzák a tekintetet és osztatlan elismerést aratnak az egyébként abszolút laikusok körében is. Ha tehát ékszerkészítéssel foglalkozol, akár profi akár amatőr szinten ez az anyag nem maradhat ki eszköztáradból. A hegyi kristály használata megkoronázza minden munkádat, és valóban értékes, üzenetet hordozó ékszereket készíthetsz belőle, amely ajándéknak is első osztályú.

Ha belegondolunk, hogy valaha a gyémánt pótlására is használták belátható, hogy egy valóban nemes anyaggal van dolgunk, és ehhez képest a beszerzési ára nevetségesen olcsónak mondható. A webshopból bármilyen méretben vagy formában beszerezhető, és egy kis ügyességgel valódi és időtálló művészi értéket lehet kihozni belőle.

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványgyöngy