Termékek Menü

​Az ásványgyöngyök nem csak szépek, de kedvező élettani hatásokkal is bírnak

Már több évtizeddel ezelőtt is fűztek gyöngyöt a kislányok, bazárokban kapható, apró, színes kis gyöngyszemeket sorakoztattak damilra, s rendkívül boldogok voltak egy-egy mestermű megszületése után. Azóta a gyöngyfűzés kissé átalakult

Jó ideje ismét reneszánszát éli ez a kedves hobbi, de a kreatív lányok asszonyok már igazi művészek: ékszerkészítőkké nőtték ki magukat. Ehhez minden segítséget megkapnak a gyártóktól, forgalmazóktól, rengetegféle gyöngy létezik, számtalan színben, formában, alakban, mind arra vár, hogy nyaklánccá, karkötővé, fülbevalóvá reinkarnálódjon. Már nem is kell a kellékekért a rövidáru boltokba szaladni, az interneten számos webáruház kínálja szebbnél szebb portékáit, néhány kattintással megrendelhetjük a leginkább tetsző darabokat. Nem csak gyöngyöket vásárolhatunk persze a webshopokban, de minden egyéb kiegészítőt is: kapcsokat, zsinórokat, díszítő elemeket. No, és a számtalan gyöngy között órákig szemezgethetünk izlésünk , stílusunk, no és kedvünk szerint. A hagyományos műanyag és fagyöngyök mellett rendelhetünk üveggyöngyöket, fémgyöngyöket, porcelángyöngyöket, gyanta és gyurmagyöngyöket, süthető gyurmagyöngyöket, a lehetőségek tárháza szinte végtelen. A saját magunk fűzte ékszer igazán egyedi és stílusos darab, amit ruhatárunkhoz is igazíthatunk.

Közkedvelt anyag az ásványgyöngy is. Az ásványgyöngyök nem csak szépek, de kedvező hatást gyakorolnak a szervezetünkre is, a gyöngyök mellett találhatunk pár szóban leírást az adott ásványgyöngy hatásáról. Aki ennél bővebb információt szeretne, neki ajánlott Judy Hall Kristálybibliája további tájékozódás céljából.  Gyöngyfűzés szempontjából inkább a kövek szépségét tekintik elsődleges szempontnak a kreatív lányok-asszonyok, ebből a szempontból az ásványgyöngyök élettani hatása másodlagos kérdés. Webáruházunkban a temérdekféle gyöngyön és kiegészítőn kívül ásványgyöngyökből is válogathatnak a kedves vásárlók, 4, 6,8, és 10 milliméteres változatai között lehet szemezgetni, valamint marokkövek találhatóak még a választékban. A legismertebb ásványgyöngy a borostyán, mely színe a narancstól, a barnáson át a vörösig terjedhet, megóv az orrdugulástól, a szénanáthától és csillapítja az asztmát. Újabban csecsemők fogzási fájdalmainak enyhítésére használják az anyukák nyakláncként a pár hónapos baba nyakába akasztva. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog ásványgyöngy