Termékek Menü

Ásványok (ezen belül ametiszt, achát, hematit)

A gyöngy alapanyagok közül az egyik legkeresettebbek a különböző ásványok.
Mint ismeretes a legtöbb ásványnak gyógyító illetve spirituális sajátosságokat tulajdonítanak, így sok esetben e szempontokat is figyelembe veszik a vásárlásnál, a megjelenés mellett.  

Fontos megjegyeznünk, hogy a leírásoknál különböző szakirodalmakat használtunk fel, mint például Judy Hall: Kristálybibliája, vagy az internetes lexikon - a Wikipédia, de az információkat a mi elképzelésünknek megfelelően, szűrten, a teljesség igénye nélkül jelentettük meg.

A legnépszerűbb ásványaink az ametiszt, az achát és a hematit.


Az ametiszt az egyik legáltalánosabb kristály. Az ametiszt ásványgyöngyök színskálája a bíbortól egészen a levendula színig terjedhet. A szakirodalom az ametiszt számtalan élettani hatásáról számol be, mi csak néhányat emelünk ki ezek közül... Erősíti a tisztító és kiválasztó szerveket, valamint az immunrendszert. Összehangolja a belső elválasztású rendszert és az anyagcserét. 
Szellemi hatása, hogy fejleszti az érzelmi kiegyensúlyozottságot. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot.


A hematit egy, a természetben sok helyen és nagy gyakorisággal előforduló ásvány. A szakirodalom szerint a hematit segít a keringési problémákon, a vér betegségein, mint például a vérszegénységen. Szellemi hatásaként, javítja a figyelem-összpontosítást és a lényeglátást. Erősíti az emlékezetet.

 

Az achát egy, a természetben sok helyen és nagy általánosságban előforduló ásvány. A különböző árnyalatokat sok esetben mesterséges festéssel érték el. A szakirodalom szerint az achát serkentheti az emésztést, enyhíti a gyomorhurutot. 
Szellemi hatásaként, elősegítheti önmagunk elfogadását, így erősítve önbizalmunkat.

 

Teljes kínálatunkat megtekintheted kategóriánkban:

Vagy válogass, alábbi kiemelt termékeink közül:

Tartalomhoz tartozó címkék: anyagok