Termékek Menü

APA is csak EGY van - APÁK napja június 16-án

Minden évben június harmadik vasárnapján ünnepeljük APÁK NAPJÁT, idén sincs ez másként, mi már készülünk. Apák nélkül nem család a család, ők is megérdemlik a figyelmet, egy NAPOT, ami róluk szól. Lepjétek meg őket, készüljetek együtt gyermeketekkel... Íme egy kis inspiráció nektek. Egyszerű, gyors, pasis, mégis kedves ajándék.  

 

 

 

 

 

 

 

PARACORD kulcstartók:

 

 

 

 

A kulcstartó alapon átfűzöl egy kb. 40 cm-es 2 mm-es paracord zsinórt, majd megcsomózod. Utána ráfűzöd a mega fagyöngyöt és elkezded 4 mm-es paracord zsinórból makramé technikával kialakítani a kis figura testét alulról a fej felé haladva. A makramé fonásról, már sok bejegyzésünk született, íme itt van egy, ha még nem ismerkedtél meg vele. Ha elkészült a test, akkor megcsomózod a zsinórt  mindkét végénél, úgy, hogy hagyjál rá pár centit a kezeknek. A csomó mögötti részt levágod és óvatosan elégeted, hogy ne bomoljon le. Végül kialakítod a lábacskákat. Mi egy-egy fagyöngyöt húztunk rá a 2 mm-es zsinórra, a kívánt hosszúságnál megcsomóztuk, levágtuk és a végéket szintén égetéssel dolgoztuk el. Nem maradt más dolgod, mint egy kedves arcocska felrajzolása a nagy fagyöngyre, vagy kreatívan kidíszíthetik a gyerkőcök maguk is.  wink A lábakat akár betűgyöngyökkel is tovább gondolhatod. 

 
 
 
 
 
 
Hasonlóan indítod el a folyamatot, mint a fenti mintánál. A fagyöngy helyett itt egy paracord gyöngyöt választottunk díszként. A fonás végénél a zsinór két végét visszabújtattuk az utolsó csomózáson, majd levágtuk a végeket és pillanatragasztóval rögzítettük. Újabb paracord gyöngyöt fűztünk fel, majd a főszálak végére betűgyöngyökből, gyöngyökből rakjátok ki a számotokra kedves üzenetet, végül csomózással zárjátok a végeket.  smiley 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyöngyfűzési ötletek