Termékek Menü

Ametrin – 2 ásvány köteléke egy kőben

Az ametrin csodája, hogy tulajdonképpen egy kőbe jelenik meg benne 2 ásvány tulajdonsága, hiszen erőteljesen kombinálja az ametiszt és a citrin sajátosságait.

Bolíviában található az egyetlen bánya, ahonnan hozzá lehet jutni ehhez az ásványhoz.

Az ametrin ásványgyöngyök színskálája a bíbortól, a sárgán át, egészen a fehérig terjedhet. Méret választékunkban a közepes 8 mm-es méret található meg. 

 

 

A Napfonat (köldökcsakra) és a Homlokcsakra (harmadik szem csakra) kövének tekintik. Mindkét energia központ tisztulását, működését segíti. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy lehatol a dolgok gyökeréig, erőteljes tisztító hatása eltűntetni a negativitást az aurából és a mérgeket a testből.

A Napfonat csakra az életenergiánk központja. Ezen keresztül állunk kapcsolatban a környezettünkkel energetikailag. A csakra megfelelő működése esetén, optimistán, magabiztosan, határozottan állunk a világ dolgaihoz, elegendő erőt és kitartást érezve magunkban.

A Homlokcsakra irányítja az intuíciót, a belső látásunkat és a koncentrációt. Érzékennyé, befogadóvá válunk a természetfeletti dolgok iránt. Ha a homlokcsakránk megfelelően működik, akkor jó szellemi képesség és gyors felfogás jellemez minket.

Csakráink ugyanúgy, ahogy a szerveink is, tudnak alul vagy túl működni. A lelki, testi, szellemi egyensúly eléréséhez energia központjaink diszharmóniájával is foglalkoznunk kell, melyben nagy segítségünkre lehetnek a különböző ásványok, köztük ez a csodálatos ásvány is, az ametrin.

Az állatövi jegyek közül az Ikrek és a Mérleg jegy szülötteinek a köve, őket még fokozottabban tudja támogatni életfeladataik során.

A szakirodalom a ametrin számtalan élettani hatásáról is beszámol, mi szokás szerint csak néhányat emelünk ki ezek közül... Különösen hatékony a hosszan elhúzódó betegségeknél, mert segít felismerni a rendelenesség okait. Erőteljes tisztító hatása van, erősíti az immunrendszert, támogatja a vegetatív idegrendszert. Szellemi hatása, hogy segíti a figyelem-összpontosítást, átgondolni a dolgokat, megtalálni a kreatív megoldásokat. Erősíti az optimizmust és a kiegyensúlyozottságot.

Összességében elmondható, hogy egy nem csak megjelenésében csodálatosan finom és változatos ásvány az ametrin, hanem a belső tulajdonságai is varázslatosak.

Forrás: Judy Hall: Kristálybiblia