Termékek Menü

Ametiszt – a lila számtalan árnyalatában támogathatja életünket

2018 – ban úgy döntöttem, hogy egy nagyobb és egy eléggé megosztó témakörbe vágom a fejszém.

Idén is szerettem volna minőségi tartalmat megosztani veletek hírleveleinkben, így úgy gondoltam, hogy a színek után az ásványok világába kalauzollak benneteket. Terveim szerinte minden hónapban egy-egy ásványgyöngyöt mutatunk be, a nálunk legnépszerűbbek közül.

Elsőként az ametisztre esett a választásom. 

Az ametiszt az egyik legáltalánosabb kristály, persze ez mit sem von el értékéből, sokszínűségéből, rendkívüliségéből. Az általános jelzőt előfordulási gyakorisága végett kapta, hiszen szerencsére sok helyen megtalálható a világban. Hazánkban Gyöngyösoroszi és Telkibánya mellett fordul elő.

Színárnyalata a sötét bíborszíntől egészen a halvány levendula színig terjedhet, így változatosnál változatosabb ékszereket készíthetsz akár „csak” belőle. Ne feledjük, hogy idén az év színe is a lila egyik árnyalatában pompázik, hiszen a Pantone az Ultra Violát hozta ki az év színének.

Asztrológiai hagyományok szerint az ametiszt a februárban születettek, a Halak és a Vízöntők, köve, így gondoljatok a most született ismerőseitekre és lepjétek meg őket egy-egy szép ametiszt ékszerrel.

A régiek a részegség megelőzésére használták amulettként, józanító hatást tulajdonítottak neki a mértéktelenséget és a káros szenvedélyeket illetően.

Ha spirituálisabb szempontból vizsgáljuk meg az ametisztet, akkor elmondhatjuk, hogy egy rendkívül hatékony és védelmező kőről beszélhetünk, magas spirituális rezgéssel. Az ametiszt jót tesz az agynak, attól függően, hogy mire van szüksége, nyugtatja vagy serkenti, segíti a meditációs állapotot elérését. Megkönnyíti a döntéshozatalt, egyformán biztosít józan észt és spirituális megérzéseket, a belső intuíciót, segíti a kettő összehangolását. Az ametiszt egyensúlyt teremt mindenben, fejleszti az érzelmi kiegyensúlyozottságot, elűzi a haragot, dühöt, félelmet. Serkenti a torok- és a koronacsakrát.

Élettani hatását tekintve az ametiszt serkenti a hormonképződést, hiszen a szervezetünkben is az egyensúly kialakítására törekszik, összehangolja a belső elválasztású rendszert és az anyagcserét. Erősíti a tisztító és kiválasztó szerveket, valamint az immunrendszert.

Bízom benne, hogy sikerült sok hasznos tudnivalót megosztanom veletek erről az ásványról az én szűrőmön keresztül.

Fontos, hogy több forrást, szakirodalmat használtam fel az anyagokhoz. Íme…Judy Hall: Kristálybiblia, wikipédia.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog érdekességek ásványgyöngy