Termékek Menü

Achát, a szerelemkristály

Kézzel készített ajándékoknak az év bármely szakában igazán örül az ember, legjobb, ha már előre tudsz tervezni, beszeretni és alkotni.

 

Ékszerből sosem elég, és mivel a legtöbb hölgy odavan a kézzel készített termékekért, a drágaköveknek pedig egyenesen nem tudnak ellenállni, akkor érdemes az achát kőnek utánanézned. De hogyan függ össze a kézzel készített ékszer és az achát?

Achát kőből csodálatos ékszereket lehet készíteni, és ha már említettük a kézzel készített ékszereket, vagy érdemes ebből a kőből készültet keresned a kedvesnek, vagy ha van ismerős, aki ékszereket készít, akkor akár alapanyagot is vihetsz neki. De ha éppen te vagy az, aki ékszereket készít, akkor ajánljuk, hogy szerezz be minél előbb az achát kőből, mert gyorsan el fognak fogyni a belőle készült ékszerek. 

Az achát féldrágakövet úgy is hívják, mint a szerelemkristályt, hiszen nagyon jól hat a csakrákra. Az achát nagyon szép színekben található meg, szinte az összesben, de jellemzőbb a szürke és a különféle szürkés árnyalatok, de akár barna csíkozású vagy áttetsző is lehet. Gondolattisztító és nyugtató hatása ismert, ezért is ajánlják azok számára, akik a békét, az egyensúlyt és a harmóniát keresik.

Az achát jellemzője, hogy egyensúlyba hozza a jin és a jang energiákat, így nem csak érzelmi, lelki téren válhatunk egészségessé, hanem ezáltal a szervezetünk is megújulhat. 

Természetesen nem a kőtől kell várni a megváltást, de ezek a jó tulajdonságok biztosan kellemesen hatnak ránk, illetve ha mi is teszünk azért, hogy ezeket elérjük, akkor nyilván felerősíti ezeket. 

Az achát kiváló ajándék, az jelenti, hogy a másiknak fontosak vagyunk, achátot adni és kapni is csodálatos dolog, a belőle készült ékszerek népszerűek, de még mindig nagyon egyéni ajándéknak, figyelmességnek számítanak. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog