Termékek Menü

A tavasz hírnöke - alkossunk virágokat!

 

Mi annyira várjuk már a tavaszt, hogy másra sem tudunk gondolni, mint a melengető napsütésre, a virágok bódító illatára, a lágy szellőre a madarak csivitelésére. Valószínű ez az életérzés ihletett meg minket, amikor a cseh diamonduo gyöngyökhöz nyúltunk.

Szerettünk valami vidám, tavaszt idézőt alkotni, így születtek meg ezek a vidám kis virág formák, amiket mi fülbevalókba álmodtunk, de összeapplikálva látjuk magunk előtt varázslatos karkötőként is. 

 

 

 

 

1. lépés: a 6 db kiválasztott diamonduo-t felfűzzük a damilra

2. lépés: az egyik szálat körbe vezetjük még egyszer ugyanazokon a furatokon, hogy kialakuljon a virág forma

3. lépés: meghúzzuk a damilt erősen, hogy tartsa a formát, majd ez egyik szállal dolgozok csak tovább

4-6. lépés: a damil szálat, amivel tovább dolgozok, átvezetem az egyik duo felső furatán, majd ráfűzöm a kiválasztott 4 mm-es csiszolt üveggyöngyöt, majd haladok tovább a következő duo felső furatán. Így haladva, minden duo közé fűzök egy csiszolt gyöngyöt. Végül a damilt még egyszer végig vezetem az egész soron. Vigyázz ne húzd feszesre, hogy a végén szépen kifeküdjenek a gyöngyszemek, éppen csak szoríts rajta egyet, hogy azért tartson ;) 

 

 

7-8. lépés: Az egyik csiszolton kibújva elkezdjük felvenni a kása gyöngyöket, egyszerre mindig 3-3 szemet. Felvesszük a 3 szemet, utána átbújtatjuk a damilt a csiszolt gyöngyön, majd ismét 3 kásagyöngy jön és a következő csiszolton fűzünk át. Addig folytatjuk ezt a sort, amíg körbe nem érünk. erősítésként ismét körbe visszük a damilt az összes most felfűzött gyöngyszemen.

9-10. lépés: Kijövünk a damillal az egyik középső kásán és kialakítjuk az akasztót. Felveszünk a szálra még 2 kásagyöngyöt, a fülbevaló akasztót és ismét 2 kásagyöngyöt, majd visszabujtatjuk a damilt a kásákba.

11-12. Ismét körbevezetem egy darabig és végül levágom, ahol már biztos vagyok benne, hogy nem fog kibomlani.

El kell még dolgoznom a damil másik végét is. Azt a szálat is bebújtatom az egyik duo felső furatába. A duokon és a csiszolt gyöngyökön végig haladva vele, végül azt a szálat is elvágom. 

 

El is készültünk a kis virág csodával. Szerintünk nagyon vidám, színes, tavaszi, szívet melengető darab. :)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyöngyfűzési ötletek