Termékek Menü

A gyöngyfűzők kedvencei az üveggyöngyök

Kreatív ügyeskedők, tapasztalt ékszerkészítők, ügyes gyöngyfűzők gyakran látogatott internetes oldala a gyöngy webáruház.  Igazi kincsesbánya egy ilyen oldal: minden megtalálható, ami csak szemszájnak ingere, amire csak szükség lehet a házi ékszerkészítésnél.

Van itt minden: Amire felfűzzük, amit felfűzünk, amivel összekapcsoljuk. És hát többnyire gyöngyöt fűzünk fel. No, de milyen gyöngyöt? Tudtad, hogy nagyon sokféle gyöngy létezik? A gyongyekszerbolt.hu oldalon megtalálható az alugyöngy, ásványgyöngy, édesvízigyöngy, fagyöngyök, fémgyöngy, gyantagyöngy, gyurmagyöngy, kásagyöngy, műanyaggyöngy, PANDORA gyöngy, porcelángyöngy és az üveggyöngyök. De ha azt hinnénk, hogy ez az összes, nos, még ezeknek is vannak különféle fajtái. Az üveggyöngyből például van csiszolt, festett, gumírozott, kávészem üveggyöngy, macskaszem üveggyöngy, gyöngy a gyöngyben,millefiori üveggyöngy, roppantott üveggyöngy. Tehát a választék szinte végeláthatatlan. Az üveggyöngy a legelterjedtebb a gyöngyfűzők körében. Mielőtt nekilátunk azonban ennek a kreativitást igénylő elfoglaltságnak, nem árt ha tudunk pár dolgot a gyöngyökről. Az apró szemű gyöngyöket kása vagy delica gyöngynek nevezik, Japánból vagy Csehországból származnak. A kása gyöngy picit kisebb és enyhén lapított. A tekla gyöngyök általában szintetikus alapanyagból készülnek. Hagyományosan gömbformát alkotnak.

A gyöngyök különféle bevonatokkal lehetnek ellátva, melynek hatására a szivárvány minden színében pompázhatnak. Az üveggyöngyök egyik fajtája az átlátszó gyöngy, ezek általában üvegből készülnek, és mint ahogy a nevükből is kiderül, át lehet látni rajtuk. Az áttetsző gyöngyök is általában üveggyöngyök, színük kissé tejszerű. A fény épphogy csak áthatol rajtuk. Az opálgyöngy tömör színhatású, a fény nem hatol át rajta, üvegből készül. Ezüstközepű gyöngy közepe tükörszerű bevonattal van ellátva, amitől a  gyöngy csillogóvá válik. A leggyakrabban használt bevonat az ezüst, de van arany, bronz, és még réz hatású is. A szaténgyöngyök felületét rovátkolják, csíkozzák, így a gyöngy felülete a szatén anyagra emlékeztető hatást vált ki, szintén az üveggyöngyök közé tartozik. Amikor az üveggyöngyöt maratják, finom, zúzmarás hatásúvá válik a gyöngy felülete. Ez a matt gyöngy.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog üveggyöngyök