Termékek Menü

A könnyen kezelhető ásványok karkötőhöz (is) tökéletesek

A megfelelő tulajdonságokkal büszkélkedő ásványok karkötőhöz is pazar választások. De mit jelent az, hogy „megfelelő tulajdonságú”? Valójában ez az a kérdés, amit, különösen általánosságban nem lehet megválaszolni. 

Az, hogy kinek-mi az ideális, egyedül ízlés függvénye, ami nem univerzalizálható, hiszen ahány ház, annyi szokás. Nyilván maga a gyöngyfűzés, a karkötő elkészítésének módja kifejezetten könnyűvé varázsolható, ha olyan alapanyagokra voksolsz, amelyek jóformán kezeskednek a munkád érett gyümölcséért.

Vagyis a kellően stramm, strapabíró, mégis finom kontúrokkal rendelkező, nem csúszós, egyszerűen fűzhető ásványok karkötőhöz kétségtelenül hibátlan alternatívák. Az egyedi ékkészítés exkluzív kristályokat igényel. Az, hogy egy adott modell esetében mi számít ideálisnak, tulajdonképpen Tőled, vagy a megrendelődtől függ. Amikor pontosan tudod, hogy milyen külsejű ékszer vár a markodban megszületésre, akkor pillanatok alatt összeválogathatod hozzá a színárnyalatokban megegyező, egymáshoz illeszkedő, az elképzeléseiddel harmonizáló variációkat. Ám túl a láthatón van még egy rendezőelv, amit bevethetsz akkor, amikor a tökéletes alapanyagok után kutatsz.

A megfoghatatlan kisugárzású ásványok karkötőhöz túlmutatnak a szépségen, a szemeket gyönyörködtető jellemzőkön, és valamiféle plusz ragyogással hívják fel magukra a figyelmet. Hogy mi ez az extra? Kicsit nehezen megfogható és megfogalmazható, pláne, hogy minden ásvány esetében más és más a tulajdonságprofil, de egy bizonyos: a kristályok sokak szerint testi-lelki jó barátok, azaz érdemes élni a bennük rejtőző, szakkönyvek által is kifejtett, az egészséges mentális és fizikai állapotot pozitívan befolyásoló jegyekkel.