Termékek Menü

A kásagyöngy a gyöngyszövésben valódi drágakő

A kásagyöngy a gyöngyfűzés csúcsának, a gyöngyszövésnek a nélkülözhetetlen alapanyaga. A közbenjárásával, köszönhetően kis méretének és olykor exkluzív alakjának, különleges ékremekek alkothatóak. 

 

 

 

 

Alapvetően három típust érdemes egymástól elkülöníteni, mégpedig származási hely alapján. A távol-keletről érkező variációk egymástól eltérő formájúak, vagyis nem egységesek, míg a cseh és japán variánsok abszolút megegyezőek formailag és méretben is. Egyik verzió sem jó vagy jobb a másiknál, sőt, ez a fajta sokszínűség teszi lehetővé az ezerarcú variálhatóságot.

Ha például egységes kinézetű, precíz formákat megjelenítő ékszer elkészítése a célod, akkor kétségtelenül a cseh vagy japán gyöngyök azok, amik a leginkább megfelelőek Számodra. De, ha szívesen élnél a különböző szemek adta varázslattal és a pozitív értelemben vett kiszámíthatatlansággal, ami egyfajta fűszerévé is válhat a kreativitásodnak, akkor a távol-keleti kásagyöngy jelenti az optimális választást. A legjobb tehát, ha mindig céljaidhoz viszonyítod azt, hogy melyik alapanyag használata aktuálisan a tökéletes, ez ugyanis úgy változhat, ahogy az elképzeléseid is alakulnak.

A gyöngyszövés bonyolultsága sokakat eltántorít, pedig egyrészt, megannyi sablon érhető el, amik segíthetnek abban, hogy elsajátítsd a lépéseket, fogásokat és hogy magadévá tedd az alkotó folyamatot, másrészt, valójában benned lakozik az erő, ami a felszínre törve képes irányítani a munkádat, ez pedig a tehetséged és a kreativitásod. Ne félj élni ezekkel, mert ha szabadjára mered engedni, akkor kezed nyomán varázslat születhet. A kásagyöngy olyan, mint egy varázspálca: önmagában is erővel rendelkezik, de a markodban szó szerint életre kel és bűbájával soha nem látott csodákat hív életre.

Tartalomhoz tartozó címkék: kásagyöngy kásagyöngy vásárlás