Termékek Menü

A hematit vasálarca mögött vérbő szépség rejlik

A hematit, ismertebb nevén vörösvasérc, az exkluzív kisugárzásával olyan ékalappá avanzsálhat, aminek a segítségével soha nem látott szépségű remekeket alkothatsz. 

De miért ennyire érdekes és különleges ez a kristály? Ami a megjelenését illeti, a magas vastartalmának köszönheti az utánozhatatlan színvilágát. Nem véletlen, hogy vérkőként is becézik. A legendák szerint, amikor a csiszoló mesterek rátaláltak erre az értékes ásványra és elkezdték megmunkálni, akkor a víz elszíneződött, mintha vérré vált volna, innen tehát ez a nem mindennapi becenév.

Persze, ha nem a történeteket vesszük alapul, akkor valószínűbb, hogy a szó eredete, vagyis a görög haima áll a keresztelő hátterében. Függetlenül attól, hogy a hematit elnevezés honnan származik, egy biztos: a kő a nem hétköznapi fizikai jegyeivel azonnal magára vonja a figyelmet. A szakértők nagyjából egyetlen másodperc alatt el tudják dönteni: igazit vagy hamisítványt tartanak-e a kezükben, ugyanis előbbit nem, míg utóbbit vonzza a mágnes. Akár Te is próbára teheted az otthoni készleted tagjait. Ha pedig még nem rendelkezel ezzel az extra tulajdonságokat ötvöző kristállyal, akkor elérkezett az idő a beszerzésre!

Mivel ásványról beszélünk, ezért lényeges megemlíteni a láthatón túli pozitívumokat is. A kőnek megannyi élettani hatása ismert és elismert. Az egyik nem is olyan meglepő módon épp a vérképzéshez kötődik, hiszen támogathatja a vérkeringés optimális működését, valamint a minőségi vérképzés folyamatát. A vér az élet alapja, és a hematit ennek megfelelően a lélek vidámságának, vitalitásának biztosítója. Érdemes marokkő formájában magadnál tartanod belőle egyet elalváskor, a nyugodt álmok érdekében, de a közreműködésével készített ékszerek fokozhatják az egység érzetet, és növelhetik a szívben uralkodó békét.

Tartalomhoz tartozó címkék: hematit ékszerek hematit