Termékek Menü

A gyöngyfűzés nélkülözhetetlen eleme, a gyöngykupak

Ha épp azt tervezed, hogy elmerülsz a gyöngyfűzés izgalmas világában, és végre megalkotod álmaid kiegészítőit, akkor néhány ékszer alapanyag beszerzésére nagy szükséged lesz. 

 

 

 

 

Az egyik legfontosabb alkatrész nem más, mint a gyöngykupak, ami legfontosabb funkciójaként eltakarja a gyöngyszemek furatait és közben díszít azokat. A megfelelőt kiválasztva még látványosabbá teheted velük gyöngyszemeidet. Segítségdre lehetnek abban is, hogy a gyöngyök engedve a gravitáció vonzásának - lecsússzanak a damilról. A “gyöngyhullás” az ékszerkészítők egyik legfőbb rémálma, hiszen a balesetet követően az összes szemet egyenként vissza kell fűzni az összekötő szalagra, cérnára.

Ennek elkerülése érdekében érdemes megtekintened a gyöngykupak kínálatot, és beszerezni pár darabot azokból a fajtákból, amik passzolnak a kialakításra kerülő ékszerekhez. A választékban található fajták nemcsak méretben különböznek egymástól, hanem anyagkialakításban és kinézetben is, így garantáltan nem ütközik akadályokba, hogy rátalálj a megfelelő változatokra. Legyen szó antik, ezüst, bronz vagy filigrán típusokról, mindegyik megtalálható az árukészletben.

A gyöngykupakok, ahogy fentebb is írtuk, több funkciót is betölthetnek, hiszen nemcsak a gyöngysorok lezárására használhatod fel ezeket. Ha a zárelemek előtt el szeretnéd tüntetni a szalagvégeket, akkor kitűnő megoldást nyújtanak erre a problémára is, de emellett a gyöngyök közé helyezve, az ékszerek bizonyos részeire is irányíthatod általuk a figyelmet, sőt akár különböző figurák kialakításában is nélkülözhetetlen feladatot látnak el. A gyöngykupakok használatában rejlő előnyöket akkor tudod teljes egészében átérezni, ha ötletelés közben olyan ékszervariációk jutnak eszedbe, amiknek a létrehozását ezek az alkatrészek teszik lehetővé.