Termékek Menü

A cseh gyöngy közbenjárásával a különleges kézműves vágyaidat is megvalósíthatod

A cseh gyöngy sikerének a titka az évszázadok óta biztosított, nagyfokú minőségben rejlik. Ez bizony vitathatatlanul páratlan pozitívum, mert viszonylag kevés az olyan alapanyag, illetve gyártási technológia, amelynek a történelme évszázadokat ölel fel. 

 

 

 

 

Természetesen a cseh üveggyártás időközben rengeteget fejlődött, a modern, innovációs eljárások térnyerése sokat lendített a hatékonyságon, és ez nem kevés hozadékkal járt a végtermék, vagyis a gyöngy milyenségének szempontjából sem, ám a tradicionális alapok megmaradtak, amelyeknek a stabilitása megingathatatlan.

A hagyományos gömb alakú gyöngyszemeken túl, ma már szinte varázslatosan sokoldalú (olykor szó szerint) a termékpaletta: csiszolt és préselt variációk mellett, szabadon válogathatsz a szirom, tüske, harangvirág, ovális vagy éppen hexagon cseh gyöngy verziók közül, hogy csak párat említsünk a páratlan lehetőségek közül. Mi a helyzet a színekkel? Nos, a sokszínűség ezen a területen szó szerint és átvitt értelemben is megállja a helyét. Nincsen olyan árnyalat, amelyet ne fedezhetnél fel, vagyis a kézműves álmaid megvalósításában senki és semmi sem akadályozhat meg. Jablonec épp úgy, mint egykor a XVI. században, ma is a cseh üveggyártás fellegvára, és a Preciosa gyár székhelye is egyben.

A vállalat termékei mind minőségükben, mind megjelenésükben konkurálnak (mégpedig nem is akármilyen sikerrel) a világhírű Swarovski készítményeivel. Azért ez is sokat elárul a cseh gyöngy képviselte jellemzőkről. Nem vitás, hogy az évszázados tapasztalat és a megújulás iránt érzett elhivatottság kettőse olyan precíz, exkluzív és egyedi végeredménnyel jár, ami nemcsak szabad szemmel látható, hanem kézzelfogható is.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog cseh gyöngyök cseh gyöngy